Racing-sprokkels: alle spelers ondergaan PCR-test, training met slechts 12 spelers

In de Racing-sprokkels van deze week hebben we het over het lief en leed in de A-kern, de comeback van Jens De Paepe en een overwinning van de beloften.

Jens De Paepe maakte afgelopen weekend zijn langverwachte comeback in de 1e ploeg. De match tegen Wellen ging dan wel met 3-0 verloren, voor De Paepe waren zijn speelminuten een meevaller.

“Mentaal was dit kwartiertje voor mij heel belangrijk”, zegt Jens in Het Laatste Nieuws. “De revalidatie vlotte niet in het begin en dus deed het veel deugd om weer op het veld te staan.”

“De wedstrijdomstandigheden waren misschien niet ideaal, maar ik heb matchritme nodig om naar mijn beste vorm toe te groeien en dan helpen alle beetjes. Nu wordt het afwachten hoe de pees reageert, want top voelt het nog niet.”

“Of een basisplaats tegen Lille te vroeg komt? Ik trainde een hele week mee, maar we zien wel wat de komende dagen brengen.”

—–

Dinsdagavond trainde de A-kern in aanloop naar de topper tegen Lille United, zaterdagavond om 20 uur op OVK.

Het was behelpen“, zegt trainer Dave De Herdt. “Omdat corona heel dichtbij komt, hebben alle spelers voor de training een zelftest ondergaan. Na de training heeft onze clubdokter dan een PCR afgenomen. Hopelijk kennen we daar snel het resultaat van en valt dat mee.”

“Verder zitten enkele spelers met blessures. Gregory Carrez trainde niet mee. Hij kreeg in Wellen een trap op zijn hiel. Idem voor Dries Ventôse. Hij sloeg zijn enkel om zaterdag, zijn gewrichtsbanden zijn geraakt.”

“Kurt Weuts kon ook niet trainen. Hij heeft hetzelfde probleem als Dries, een letsel aan zijn enkel. Wout Kerckhofs heeft de training moeten staken. Hij heeft pijn aan zijn knie. Dean Doncos tot slot heeft half getraind met zijn rugprobleem.”

“We waren nog met 12 veldspelers op de training. We hebben dus niet gedaan wat we normaal doen en ook niet tactisch getraind. We komen zaterdag zeker niet op 100% sterkte aan de aftrap tegen Lille, maar we rekenen op onze schitterende fans om ons erdoor te sleuren.”

Jens De Paepe en Yannick Put ondergaan een PCR-test (lees verder onder de foto):

—–

Ons mosselweekend kon vorig weekend niet doorgaan. Corona gooide roet in het eten. Binnen het bestuur wordt intussen nagedacht over een ander eet-evenement, maar dan in het voorjaar.

Zodra dat initiatief vorm krijgt en er een datum geprikt wordt, laten we dat uiteraard meteen weten.

——

De beloften konden na enkele moeilijke weken aanknopen met de overwinning. Onze jongens versloegen Berchem, 4e in het klassement, met 3-2.

Racing kwam op het halfuur op voorsprong na een goal van El Addaoui. Net voor de rust zag Van Nuffel zijn poging tegen de paal belanden.

Vroeg in de 2e helft diepte Addaoui de voorsprong uit tot 2-0. Maar Berchem liet zich niet onbetuigd en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er via Amali.

Wat later vergrootte Racing de kloof opnieuw tot 2 doelpunten, na een owngoal van Berchem.

9 minuten voor tijd keerde Berchem terug tot 3-2, maar verder kwamen de bezoekers niet. Het was een verdiende overwinning voor Racing, dat goed georganiseerd speelde.

Lees ook:
kom zaterdag (coronaproof) eten voor de topper tegen Lille