fbpx

Racing speelt gelijk in topper tegen Turnhout (en doet daarmee een goeie zaak)

Racing heeft in zijn eerste match na de lange winterstop gelijkgespeeld.

Racing kreeg in zijn eerste wedstrijd van het nieuwe jaar met Turnhout meteen een lastige klant voorgeschoteld in het Oscar Vankesbeeckstadion.

De Binken maakten het Racing echt niet gemakkelijk, al speelde Racing wel een meer dan degelijke eerste helft.

De beste kansen in die eerste drie kwartier waren in elk geval voor groen-wit. Ventôse knalde op de lat en kopte even later nipt over. Weuts had pech met een deviatie net naast.

De grootste mogelijkheid lag op de schoen van Heyvaert, die na een fout op Put in de 16 een penalty mocht nemen. De keeper lag echter in de weg.

Turnhout stak af en toe de neus aan het venster en zo was het in de Mechelse defensie opletten geblazen. Een heet standje bracht Racing even in de problemen, maar grote schade konden de bezoekers niet aanrichten.

Met 0-0 bij de rust mocht Turnhout van geluk spreken.

In de tweede helft kregen we een meer evenwichtig beeld. Turnhout belette Racing met veel druk op de bal het voetballen.

Toch kwam opnieuw Racing het dichtste bij een doelpunt. Een kwartier voor tijd zag de goalie van Turnhout de bal opnieuw op zijn lat ketsen.

Een verdienstelijke prestatie zag Racing niet beloond met de 3 punten, maar toch blijft Racing op kop in het klassement.

Meer zelfs: Racing loopt een punt uit op eerste achtervolger Pelt, dat met 4-0 verloor op Sint-Lenaarts. Diest kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Zwarte Leeuw en Nijlen verloor in Betekom. Anders gezegd: Racing doet een goeie zaak.

Racing speelde met: Smet, B.Kerckhofs, De Paepe, W.Kerckhofs, Heyvaert (70′ Doncos), Van der Brempt, Put, Hmouda, Carrez, Ventôse (82′ Robert), Weuts

Gele kaarten bij Racing: Ventôse, Heyvaert, Van der Brempt