Racing redt het ook niet in de topper op Sporting Hasselt

Ons eerste elftal is er niet in geslaagd na een 2 op 12 voor de kentering te zorgen.

Voor de topper op Hasselt kon Kevin Van Haesendonck geen beroep doen op Mrani en Laureys (geschorst). Hmouda, Spaenhoven, Schaessens en Akarom stonden nog altijd aan de kant met blessures.

In het openingskwartier was er weinig te beleven, op enkele stevige duels na. Beide teams maakten er een studieronde van voor het oog van zo’n 1.200 supporters.

In minuut 18 liet Racing zich vangen. Een vlotte aanval van Hasselt mocht toch wel te makkelijk afgerond worden: Thomas van Bommel, de zoon van Antwerp-trainer Marc, plaatste de bal in de hoek: 1-0.

Racing bleef de evenknie en dreigde na de openingstreffer zelf ook. Een voorzet van rechts belandde op de schoen van Mayanga, de paal verhinderde de Mechelse gelijkmaker.

Iets voor het halfuur ging een schot van Hasselt-spits Orye net naast en even later moest De Paepe naar de kant met een blessure. Van Steenwinkel nam achteraan zijn plaats in.

Meteen na die wissel versierde Racing een corner, Versteeven zette zijn hoofd tegen de bal, maar die verdween net naast het doel.

1-0 bij de rust en gezien het spelbeeld kon alles nog in de tweede helft.

Maar snel na de herneming werd het 2-0. Verburgh kopte een goed aangesneden vrije trap in het Racing-doel en 9 minuten later was het kalf helemaal verdronken toen Van Vanrafelghem in de korte hoek raak trof: 3-0.

De match was gespeeld. Het was voor de Racing-aanhang aftellen tot de scheidsrechter een einde aan deze lijdensweg, want dat was het intussen geworden, zou maken.

Racing blijft achter met 2 op 15 en vooral veel twijfels en vragen: hoe is dit kunnen gebeuren en wat moet er gebeuren om het tij te keren?

Volgende zaterdag neemt Racing het om 20u op OVK op tegen Londerzeel.

Doelpunten:
18′ Van Bommel 1-0,
54′ Verburgh 2-0,
63′ Vanrafelghem 3-0

Gele kaarten voor Racing:
– De Paepe
– Kerckhofs
– Carrez

Racing speelde met: Goossens, Ventôse, De Paepe (38′ Van Steenwinkel), Kerckhofs, Knollenburg, Guldix (71′ Van der Brempt), Heyvaert, Vallez, Carrez, Mayanga (82′ Kalume Arvete) en Versteeven.

Mahla
Mahla