Racing neemt een puntje mee uit Bocholt (maar er zat meer in)

In zijn tweede competitiewedstrijd is Racing niet verder geraakt dan een 1-1-gelijkspel in Bocholt. Er zat meer in, maar de thuisdoelman stak er een stokje voor.

Greg Vanderidt zette ei zo na dezelfde 11 namen op het blad, vergeleken met de opener tegen Overijse.

Alleen de lichtgeblesseerde Jens Heyvaert werd gespaard, waardoor Arne Knollenburg in het basisteam kwam.

Racing begon goed aan de match, maar Bocholt ook. Het spel ging in het eerste halfuur goed op en neer. Toch waren de beste kansen voor Racing.

Maxim Versteeven, na een kwartier ingevallen voor de geblesseerde Dries Ventôse, was twee keer dicht bij de 0-1. Een kopbal werd gered door de doelman van Bocholt, een tweede poging strandde op de lat.

Ook Alan Mayanga liet zich niet onbetuigd. Hij ging net voor de rust in de 16 op wandel, zijn trap verdween in het zijnet. Zo bleef het 0-0 bij de rust.

In de tweede helft werd Racing beloond voor zijn overwicht. Jaric Schaessens opende zijn rekening: hij lepelde de bal over de keeper, 0-1.

Racing knutselde ook daarna nog kansen in elkaar. Zo stuurde Schaessens Mayanga het straatje in, opnieuw was de doelman van Bocholt de reddende engel voor de thuisploeg. Toen meteen erna Jerko Guldix zijn kans ging, lag de Limburgse keeper nog maar eens in de weg.

En zo kreeg Racing het deksel in de slotfase alsnog op de neus. 3 minuten voor tijd kreeg groen-wit de bal niet weg en in de kluts werd het 1-1, meteen ook de eindstand.

Een hard verdict voor onze jongens, die meer verdienden. Ofwel zichzelf vergaten te belonen, zo kan je het ook bekijken.

Toch heeft Racing zijn start met 4 op 6 absoluut niet gemist. De volgende competitiewedstrijd is in eigen huis, maar wel pas op woensdag 13 september, tegen City Pirates.

Volgende zaterdag speelt Racing in de 6e ronde van de Croky Cup op het veld van Thes Sport. Het is een match met buscombi. Je kan zowel bij Club 1904 (chalet@racingmechelen.be) als bij Adegem (dedecker.marleen@gmail.com) reserveren voor de bustrip.

Racing speelde met: Goossens, Spaenhoven, Knollenburg, De Paepe, Kerckhofs, Ventôse (13′ Versteeven), Guldix, Hmouda, Schaessens (82′ Van der Brempt), Mrani, Mayanga (76′ Carrez)