Racing moet zich met nipt verschil gewonnen geven tegen leider Hasselt

Racing heeft zaterdagavond met het kleinste verschil verloren op het veld van Sporting Hasselt.

Groen-wit begon zonder de geschorste De Paepe en Hmouda aan de wedstrijd tegen de koploper.

Het was Sporting Hasselt dat sterk startte en al vroeg in de wedstrijd de paal raakte na een stilstaande fase.

Racing had wat tijd nodig om in de match te komen, maar gaandeweg lukte dat. Met een afstandsschot van Van der Brempt en een kopbal van Weuts gaf onze ploeg twee waarschuwingen af.

Net voor de pauze waagde Van der Brempt zijn kans nog eens van ver. Zijn schot week lichtjes af en spatte uit elkaar op de lat. Pech voor Racing.

Na een gelijkopgaande eerste helft kregen de opgedaagde toeschouwers een min of meer vergelijkbare spelsituatie na de rust.

Geen gebrek aan inzet en mentaliteit, maar grote kansen leverde dat aan beide doelen niet op.

Nog eens van ver proberen, dachten ze bij Sporting Hasselt en zo verdween iets voorbij het uur een machtige pegel vanaf 20 meter in de winkelhaak voorbij een sterk keepende Senne Goossens: 1-0.

Racing had nog een klein halfuur om de scheve situatie recht te zetten. Coach Vanderidt schakelde zijn systeem om en zo kon groen-wit aan een slotoffensief beginnen.

Maar die aanvallende intenties leverden geen doelpunt op. Een lage voorzet van Spaenhoven leek het beste te beloven, maar geen Racinger die er zijn voet kon tegenzetten.

Zo bleef het 1-0. Sporting Hasselt vergroot zijn voorsprong op eerste achtervolger Cappellen tot 4 punten en heeft na 9 matchen de eerste periodetitel te pakken.

Racing staat 10e in het klassement. Het is uitkijken wat enkele ploegen die achter ons staan vanmiddag nog presteren.

Volgende week staat sowieso een belangrijke thuiswedstrijd tegen de regiogenoten van Londerzeel op het programma. Londerzeel staat na 9 speeldagen op gelijke hoogte met Racing.

Racing speelde in Hasselt met: Goossens, Spaenhoven, Guldix, Kerckhofs, Akarom (75′ Harrou), Heyvaert, Van der Brempt, Mrani (75′ Robert), Carrez, Ventôse (84′ Buccauw) en Weuts.

Gele kaarten voor Racing: Heyvaert en Van der Brempt