Racing moet puntendeling toestaan tegen vermoeiend Tongeren

Racing is er niet in geslaagd een vermoeiend SK Tongeren te ontwrichten. De match op OVK eindigde op een 1-1-gelijkspel.

Kevin Van Haesendonck kon als T1 in zijn vuurdoop op OVK geen beroep doen op onder meer Sabri Hmouda, Nick Spaenhoven en Gregory Carrez. Nesta Vallez verscheen voor het eerst dit seizoen in de basis-11.

Racing eiste tegen Tongeren, dat na een 0 op 18 van coach gewisseld had, de bal op, maar echt gevaarlijk kon Racing in de eerste helft niet worden.

Het grootste gevaar kwam iets na het halfuur toen Alan Mayanga diep werd gestuurd, maar te ver moest uitwijken. Zijn harde schot uit een lastige hoek belandde op de Limburgse doelman.

Tongeren zette er veel wilskracht en karakter tegenover, een hele wedstrijd lang.

Oogstrelend voetbal leverde dat niet op. Wel veel duels, waarin de bezoekers af en toe de grens overschreden en tot grote ergernis van het publiek al vroeg in de match op een opzichtige manier tijd begonnen te winnen.

Tot overmaat van ramp voor Racing eindigde een zeldzame aanval van Tongeren een kwartier voor tijd in doel, 0-1.

Racing reageerde meteen door een versnelling hoger te schakelen. Een fout net buiten de 16 leverde een vrije trap op, waar Jaric Schaessens wel raad mee wist: 1-1 na 84 minuten.

Voor Tongeren was het allang goed. Racing wilde nog wél, maar kon niet. Zo eindigde de partij op een puntendeling.

Woensdag komt er al een nieuwe thuiswedstrijd aan. Dan haalt Racing de match in tegen Hades Hasselt, die in januari uitgesteld werd door de sneeuw.

Voor de wedstrijd, om 18u30, serveren we stoofvlees-friet voor 26 euro. Klik hier om te reserveren.

De mooie 1-1 van Jaric Schaessens: