Racing moet de 3 punten in Limburg laten

Zaterdagavond maakte groen-wit – voor de voorlaatste match van het seizoen – de verre verplaatsing naar Tongeren.

Gedurende de eerste 10 minuten van de wedstrijd moest Racing het initiatief aan de thuisploeg laten, nadien kwamen de bezoekers geleidelijk aan meer in de wedstrijd en creëerden ze ook meer balbezit.

Op het halfuur kon Spaenhoven bij een doelpoging van Tongeren de bal op de lijn keren. Enkele ogenblikken later moest Akarom gekwetst het veld verlaten, Addaoui kwam in zijn plaats het veld op.

We gingen rusten bij een brilscore.

De tweede helft begon met doelgevaar langs beide kanten. Walen De Keyser dook alleen voor de thuisdoelman op maar kon jammer genoeg niet afwerken.

Rond de 55ste minuut opende de thuisploeg de score: een lage voorzet werd aan de eerste paal binnengewerkt.

We waren amper een paar minuten verder wanneer de Limburgers er 2-0 van maakten. Een opdoffer van formaat voor een Racing dat tot dan toe een goede prestatie had neergezet.

In de 70ste minuut werd een duidelijke penaltyfout op Walen De Keyser door de Limburgse ref onbegrijpelijk als een fout buiten de 16 beoordeeld. De vrije trap leverde niets op.

De bezoekers voetbalden nog een aantal doelkansen bijeen maar een doelpunt zat er jammer genoeg niet meer in en zo bleven de drie punten in Tongeren.

Volgende week zondag volgt dan nog de slotwedstrijd, thuis tegen Lille.

Racing speelde met: Goossens, De Paepe (85’ Alaers), Knollenburg, Guldix, Robert, Walen De Keyser, Heyvaert (85’ El Lamzi), Kerckhofs, Spaenhoven, Akarom (31’ Addaoui) en Mrani.