Racing Mechelen is kampioen!!!

Racing verloor vanmiddag thuis met 2-3 van Betekom, maar door het gelijkspel van Pelt is groen-wit kampioen!

De opdracht voor Racing was eens te meer duidelijk: winnen van Betekom en Racing was – onafhankelijk van het resultaat van Pelt-Wellen – zeker van de titel.

Door de schorsingen van Weuts en Hmouda moest coach De Herdt sleutelen. Doncos en Van der Brempt namen de vrijgekomen plaatsen in.

In een lekker lentezonnetje en voor een kleine 3.000 toeschouwers (hoe lang was dat geleden?) begon Racing slap aan de wedstrijd.

Het eerste gevaar kwam van Betekom: een vrije trap op de paal. Net voor het halfuur hadden de bezoekers meer succes toen opnieuw een vrije trap van dichtbij werd binnengewerkt: 0-1.

De reactie van de thuisploeg volgde snel. Een aanval belandde bij Ventôse, die gehaakt werd en de penalty zelf koelbloedig omzette: 1-1.

Maar Betekom prikte met dodelijke precisie. Net voor de rust ging de bal opnieuw tegen de touwen na een schot onder het lichaam van doelman Bielen: 1-2.

Vroeg in de tweede helft kreeg Racing weer een lesje in efficiëntie. Met een kopbal dikte Betekom de score aan tot 1-3, het thuispubliek werd met verstomming geslagen.

Racing slaagde er maar niet in om een vuist te maken. Geheel in strijd met de rest van het seizoen wist het omzeggens geen kans te creëren. De titelstress zat duidelijk in de benen.

In de slotfase milderde Put van dichtbij tot 2-3, maar dat leek Racing niet vooruit te helpen. Maar toen op vrijwel hetzelfde moment het bericht binnenliep dat eerste achtervolger Pelt thuis niet verder was gekomen dan een 1-1-gelijkspel tegen Wellen, was Racing dan toch kampioen.

Met nog één match voor de boeg kan Racing niet meer bijgehaald worden. Ondanks de nederlaag kon er dus toch een stevig feestje gevierd worden en ging het haar van trainer Dave De Herdt er helemaal af.

Racing speelde met: Bielen, Van der Zyp, De Paepe, Wout Kerckhofs, Bram Kerckhofs, Guldix, Heyvaert (55′ Put), Van der Brempt, Carrez, Doncos en Ventôse.