Racing legt doelman Romi Himi vast voor volgend seizoen: “Chill”

Achter de schermen bouwt Racing aan de ploeg voor 2023-2024. In die A-kern is een belangrijke plaats weggelegd voor jonge, talentvolle spelers.

Romi Himi is een van die jonge snaken. Romi is doelman. Hij heeft een contract voor volgend seizoen ondertekend bij de A-kern.

“Ik heb een geschiedenis bij Racing. Ik speelde er in de U9 en U10, voor ik 3 jaar naar Lierse en 2 jaar naar KV Mechelen trok”, vertelt Romi.

“Momenteel ben ik aan mijn 2e seizoen sinds bij mijn terugkeer bij Racing bezig. Ik ben 17 jaar en zit in mijn laatste jaar middelbare school. Ik word in juni 18.”

“Ik ben de jongste van de keepers in de A-kern en ook de jongste in de hele A-kern. Of dat speciaal is? Eigenlijk niet. Het is gewoon chill. Er is een goeie sfeer in de groep.”

Begonnen op het veld, daarna keeper

Romi is niet altijd doelman geweest. “Ik ben op het veld begonnen, maar in de U10 is dat veranderd. Daar heb ik een positie in doel en op het veld afgewisseld. Sinds de U11 heb ik dan echt voor een positie in doel gekozen.”

“Mijn kwaliteiten als keeper? Ik kan een ploeg coachen en sturen. Ik kan een balleke pakken en ben sterk met het voetenwerk.”

“Momenteel train ik al samen met de doelmannen van de A-kern. Dat is leuk en ik steek er vooral veel van op. Ik leer constant bij. Ruben Smet geeft me tips, dat is leerrijk. Wedstrijden speel ik vooral met de U19.”

“Naar de wedstrijden van de 1e ploeg kom ik kijken als supporter. Ik ben graag op Racing, een toffe club met toffe supporters. Ik ben hier graag. Wij wonen in Mechelen, dus is de combinatie met Racing op dat vlak ook ideaal.”

Papa Nordin Himi is trainer op Racing, hij houdt zich bezig met de postformatie. In de postformatie wordt een team samengesteld met de oudere jeugdspelers die op termijn zouden kunnen doorstromen naar een hoger niveau.

“Of ik tips van mijn vader krijg? Ja, zoals elk kind, denk ik (lacht). Op Racing hebben wij niet echt contact met elkaar, want daar is ieder bezig met zijn eigen taak. Maar thuis wordt er natuurlijk veel over voetbal gesproken, ik heb de voetbalmicrobe van mijn papa geërfd.”

“In het voetbal kijk ik op naar een doelman als Thibaut Courtois. Dat is altijd zo geweest. Omdat hij Belg is en hij voor mijn favoriete club Real Madrid speelt. Hoe hij de kalmte bewaart onder druk en sterk is met zijn handen- en voetenwerk: hij is echt een voorbeeld.”

Bedankt voor het babbeltje, Romi, en veel succes nog bij Racing!

Doelmannen in de A-kern voor 2023-2024:
– Ruben Smet
– Senne Goossens
– Kobe De Smet
– Hendrik Fierens
– Romi Himi

Een foto van Romi, dinsdagavond op Racing: