Racing klaart de klus in Overijse, zondag beslissing over eindrondeticket

Ons eerste elftal heeft de 3 punten meegenomen uit Overijse. Groen-wit haalde het met 1-2 tegen het al gedegradeerde Tempo.

Racing wist wat het moest doen om in de running te blijven voor deelname aan de eindronde: zelf winnen in Overijse en hopen op puntenverlies van Rupel Boom (tegen Sporting Hasselt) en Houtvenne (tegen Lyra-Lierse), de nummers 4 en 5 in de rangschikking.

In de eerste helft serveerden Overijse en Racing niet echt hoogstaand voetbal. Het was wachten tot iets voor het halfuur voor groen-wit als eerste ploeg echt gevaarlijk was. Bij een scrimmage gingen enkele Racingers kort na elkaar hun kans, uiteindelijk werd een schot van Van der Brempt in hoekschop verwerkt.

Overijse kwam af en toe ook eens piepen, maar echt dreigen zat er niet in. Al moest doelman Goossens wel een laag schot uit zijn hoek duwen.

Net voor de rust leek Racing op 0-1 te komen. Mayanga nam de bal in de 16 aan, legde hem klaar en trapte binnen, maar de ref had handsspel gezien: goal afgekeurd.

In de tweede helft opende Racing al snel de score. Versteeven zette zich door en de doelman van Overijse haalde onze aanvaller neer in de 16: penalty. Carrez ging achter de bal staan en knalde hem binnen: 0-1.

Zonder groots machtsvertoon controleerde Racing de wedstrijd. Voorzichtig ging groen-wit op zoek naar een tweede treffer. Invaller Ventôse was goed op weg, maar zijn schot botste op de paal.

Voor Overijse was het uitstel van executie, want een minuutje later jaste Carrez een vrije trap losjes in de winkelhaak: 0-2.

Match gespeeld, dacht iedereen, maar daar dachten ze in Overijse anders over. Toen de bal in de kluts voor zijn voet viel, scoorde Mapessa Monshemvula de aansluitingstreffer: 1-2. Zo werd het nog een spannend slot, maar Racing liet zich de kaas niet meer van het brood eten.

1-2 en opdracht volbracht. Racing leek een meer dan goeie zaak te doen, toen het scorebord in Rupel Boom-Sporting Hasselt 1-2 aangaf. In de slotminuten wist Boom echter nog twee keer te scoren, waardoor het op de valreep met 3-2 won. Houtvenne liet wel punten liggen, waardoor Racing een plekje opschuift in het klassement.

Volgende week zondag om 15u speelt Racing zijn laatste wedstrijd, thuis tegen Lebbeke. Als Racing wint en Rupel Boom speelt gelijk of verliest in Tongeren, dan mag Racing naar de eindronde. Als Rupel Boom wint, speelt Rupel Boom de eindronde.

Doelpunten:
49′ Carrez 0-1,
83′ Carrez 0-2,
86′ Mapessa Monshemvula 1-2

Racing speelde met: Goossens, Laureys, Knollenburg, Kerckhofs, Mrani, Schaessens, Van der Brempt (69′ Hmouda), Heyvaert, Carrez (85′ Guldix), Mayanga (69′ Ventôse) en Versteeven.