Racing geraakt tegen 10 Berchem-spelers niet verder dan gelijkspel

Na het gelijkspel op het veld van Cappellen is Racing zaterdagavond in eigen huis opnieuw niet verder geraakt dan een puntendeling.

Racing kwam tegen Berchem Sport zonder de geschorste Mauro en Mrani aan de aftrap. Heyvaert en Hmouda belandden zo weer in het basisteam.

Het waren de bezoekers die het openingskwartier voor hun rekening namen. Berchem bokste enkele kansjes in elkaar, maar het was Racing dat toesloeg bij zijn eerste mogelijkheid.

Ventôse werd diep gestuurd en vuurde een laag schot af. De doelman van Berchem wist er geen raad mee: 1-0 na 17 minuten.

Lang kon Racing niet genieten van zijn voorsprong, want 2 minuten later kwam Berchem al op gelijke hoogte. Een snelle aanval eindigde met een knal van Lambrechts in de korte hoek: 1-1 en alles te herdoen.

Halfweg de eerste helft toch weer een opkikkertje voor Racing, toen Ventôse opnieuw op weg was naar het Berchem-doel, maar werd neergehaald. De ref aarzelde niet en duwde Nwokoro een rode kaart onder de neus.

Racing kon op die manier ruim een uur met 11 tegen 10 spelen. Een voordeel zou je denken, maar niets was minder waar: een wilskrachtig Berchem stak zowaar nog een tandje bij en eiste resoluut het beste van het spel op.

Na de rust resulteerde de Antwerpse branie in een poging die in de Mechelse 16 verkeerd werd afgestopt. De scheidsrechter legde de bal op de stip, Beirlant zette de strafschop zelf om.

Wat de doelpuntenmaker tijdens zijn terugkeer naar de eigen helft bezielde om een hele Racing-tribune met wilde gebaren op stang te jagen, Joost mag het weten. Een gele kaart en een lachsalvo van het Mechelse publiek waren zijn beloning.

Pas in het slotkwartier leek Racing bij machte om een vuist te maken. Een harde volley van Weuts verdween een meter over doel. Het was het sein om er – eindelijk – de beuk in te gooien.

Maar het bleef opletten voor tegenprikken van Berchem. Bij één van die uitbraken ging een bezoeker oog in oog met doelman Smet in het Mechelse strafschopgebied tegen de vlakte. De scheidsrechter besliste ditmaal geen penalty toe te kennen.

Zo bleef het spannend. Toen Carrez aan de overkant een hachelijke situatie creëerde, leek er voor Racing een penalty in de maak, maar ook hier gebaarde de ref van krommenaas.

Even later kwam Carrez vanaf de linkerkant opnieuw in balbezit en nu vond hij met een hoge bal het hoofd van De Paepe, die even knap de 2-2 binnen kopte.

Het Racing-publiek ging er nog eens achter staan en zag het onmogelijk gewaande nog bijna gebeuren: een goeie aanval eindigde op de schoen van Spaenhoven. De linksback zag zijn poging echter nipt voorlangs vliegen. Bij 2-2 bleef het.

Volgende week zondag speelt Racing op het veld van Bocholt.

Racing speelde met: Smet, Spaenhoven, De Paepe, Kerckhofs, Akarom, Knollenburg (63′ Walen De Keyser), Hmouda, Heyvaert (62′ Guldix), Carrez, Ventôse en Weuts.

Doelpunten:
17′ Ventôse 1-0,
19′ Lambrechts 1-1,
58′ Beirlant 1-2 (pen),
87′ De Paepe 2-2