fbpx

Racing-fan Gert koopt shirt van Weuts voor 240 euro: “Alles voor de jeugd”

De veiling van het eerste van vijf truitjes voor het goede doel is beëindigd.

Als eerste shirt ging dat van Kurt Weuts onder de hamer. In een opbod op onze Facebook-pagina haalde het truitje van onze topschutter een mooi bedrag van 240 euro binnen.

Gert De Doncker, al jarenlang een trouwe bezoeker van onze tribunes, is de supporter die het hoogste bod uitbracht.

“Eigenlijk won ik met een bod van 225 euro, maar ik heb er nog 15 euro bijgedaan om aan 240 euro te geraken. 240 zie ik als een symbool met de 24, het stamnummer van Racing, die er inzit”, zegt Gert.

“Op zich speelde het voor mij geen rol welk shirt van de 5 ik zou bemachtigen, want ik doe het vooral omdat de opbrengst van deze veiling integraal naar de jeugdwerking van Racing vloeit.”

“Maar ik ben wel blij met dit exemplaar, want ik vind Kurt Weuts een heel goeie speler. Een spits die altijd gevaarlijk is in de 16, iemand waar je echt op kunt rekenen. Hij is goed voor een 20-tal doelpunten per seizoen, dit type spelers is een meerwaarde voor onze club.”

Racing en Kapelle-op-den-Bos blijft een mooi huwelijk

Gert loopt de deur van Racing al jarenlang plat. Hij is afkomstig van Kapelle-op-den-Bos, waar tot voor kort een schitterende supportersclub van groen-wit actief was.

“Ik heb samen met mijn vrienden Marvin Christiaens en Jan Keuleers destijds de Kapelse Racing Vrienden opgericht. Op ons hoogtepunt reden we in november 2008 met 3 dubbeldekkers naar de bekerwedstrijd op Beerschot, die we met 1-4 wonnen.”

“Door omstandigheden, de neergang van de club en een dispuut met iemand, is het vuur uit de supportersclub verdwenen.”

“Ik denk dat het verhaal van de KRV voorbij is, maar misschien kunnen de jongere mensen er met hun kinderen een nieuw elan aan geven. Je weet nooit.”

“Racing begint weer écht te leven”

Want laat er geen twijfel over bestaan: Gert gelooft in de remonte van stamnummer 24. “Ik vind het opvallend en uiteraard ook zeer goed dat er sinds een jaar een frisse wind door Racing waait.”

“Je voelt die positieve vibe aan alles. Zelf heb ik met enkele vrienden een abonnement voor de business-seats en hebben we ook een abonnement voor de parking. Wel: die parking staat de laatste tijd altijd vol. Je voelt dat Racing weer écht begint te leven.”

“Zelf heb ik als supporter zo goed als alles meegemaakt op Racing: hoge toppen en diepe dalen. Ik kom kijken sinds mijn 16e, nu al meer dan 30 jaar lang. Met een abonnement, en dat abonnement ga ik ook voor volgend seizoen kopen.”

“Ik maak er een zaak van om dan ook wat meer te komen eten op Racing, samen met de vrienden. Dat zijn leuke avonden. Ik hoop dat ik op zo’n avond persoonlijk het shirt van Kurt Weuts kan krijgen, met zijn handtekening erop.”

Dat komt zeker in orde, Gert!
Bedankt voor jouw schitterende bod en jouw bijdrage aan onze jeugdwerking!