Racing draait op Lille een achterstand om in een overwinning

Racing heeft na de 0-0 op Boom opnieuw aangeknoopt met een overwinning.

Lille United wachtte Racing op speeldag 6 op met het mes tussen de tanden. Met een hoog tempo en vroege druk probeerde de thuisploeg groen-wit te versmachten.

Racing, zonder de zieke Nick Spaenhoven, de geblesseerde Sabri Hmouda en de geschorste Jens Heyvaert, had het niet makkelijk in de eerste helft, maar kreeg net voor de 20e minuut toch de kans om op 0-1 te komen. Jens De Paepe kopte een vrije trap van Jaric Schaessens maar net naast.

Lille had misschien lichtjes de bovenhand, maar grote kansen leverde dat niet op. Senne Goossens moest zich 10 minuten voor de rust wel een keer strekken om een lage bal uit zijn verste hoek te houden.

Na de rust kregen de toeschouwers meer spektakel. Alan Mayanga leverde al vroeg in de tweede helft een goeie voorzet af, maar Jonas Laureys kon niet besluiten.

Een paar minuten later lag de bal er aan de overkant wel in. Lille sneed te eenvoudig door de Mechelse verdediging en de bal verdween in doel: 1-0.

Vanaf dan kregen we een ander, en beter Racing te zien. Een supersnelle counter leverde iets na het uur de gelijkmaker op: Gregory Carrez, die nog eens een kans kreeg in de basis, stond op de goeie plaats om de 1-1 te scoren.

Racing bleef komen, Lille moest achteruit. De thuisdoelman moest een schot van Jerko Guldix uit de winkelhaak duwen, maar was kansloos toen Wout Kerckhofs een vrijschop van ver heerlijk in doel keilde: 1-2.

De Racing-supporters lieten het vak ontploffen, maar hun hart stond even later stil toen een kopbal van Lille tegen de Mechelse paal botste.

Racing kwam met de schrik vrij en maakte de kloof in de extra tijd nog wat groter: invaller Maxim Versteeven frommelde de 1-3 in doel, meteen ook de eindstand en dolle vreugde bij al wat groen-wit was.

Racing blijft met deze driepunter bovenaan meedraaien. Volgende week zaterdag krijgt Racing in het Oscar Vankesbeeckstadion Berchem Sport op bezoek. Een regioderby en een duel tussen twee traditieploegen. Supporters, op post!

Racing speelde met: Goossens, Mrani, De Paepe, Kerckhofs, Ventôse, Guldix, Knollenburg, Carrez (81′ Versteeven), Schaessens (90′ Van der Brempt), Laureys, Mayanga