Racing boekt tegen Londerzeel eerste overwinning in 5 weken

Wat moest gebeuren, is gebeurd: Racing heeft na een slappe 2 op 15 nog eens kunnen aanknopen met een driepunter.

Trainer Kevin Van Haesendonck moest tegen Londerzeel opnieuw heel wat spelers missen: Sabri Hmouda, Hatim Akarom, Jaric Schaessens, Jens De Paepe en Nick Spaenhoven waren onbeschikbaar.

Alan Mayanga startte op de bank, Dries Ventôse in de spits, naast Maxim Versteeven.

In de eerste helft nam Racing voorzichtig het commando, met enkele kleinere kansen tot gevolg.

Arne Knollenburg moest vroeg in de match al wel eens een bal net voor de lijn wegkoppen, maar daarna was het toch groen-wit dat meermaals aan het doel van Londerzeel verscheen.

Zo werd de 1-0 van Gregory Carrez afgekeurd na nipt buitenspel en moest de bezoekende doelman een afstandsschot van Knollenburg in 2 tijden redden.

Net na de rust was een scherpe tackle van Wout Kerckhofs nodig om de 0 op het bord te houden, enkele minuten later haalde Versteeven gevaarlijk uit met een laag schot.

Iets na het uur kwam Racing op voorsprog. Carrez tikte de bal op de juiste snelheid tussendoor tot bij Yasin Mrani, die laag voortrok. Aan de tweede paal liep Versteeven de bal binnen: 1-0. Het was het 8e competitiedoelpunt voor Maxim.

Racing hield die bonus al bij al makkelijk vast, al was er in de absolute slotfase nog een beetje geluk nodig om Londerzeel het scoren te beletten en bood de paal soelaas.

Met een verdiende overwinning hield Racing na een lastige periode eindelijk nog eens de drie punten thuis. De laatste zege dateerde van 10 februari op City Pirates (1-5), de laatste thuisoverwinning werd een week eerder tegen Bocholt behaald (3-0).

Volgende week zaterdag speelt Racing op het veld van Wezel Sport.

Doelpunt:
62′ Versteeven 1-0

Gele kaart voor Racing:
– Versteeven

Racing speelde met: Goossens, Laureys, Knollenburg, Kerckhofs, Mrani (81′ Van Steenwinkel), Guldix, Heyvaert, Van der Brempt (60′ Vallez), Carrez, Ventôse (60′ Mayanga) en Versteeven.

BM Vastgoed
BM Vastgoed