Racing boekt een zakelijke overwinning op Pepingen-Halle

Racing heeft de lijn van vorige week doorgetrokken. Na winst tegen Jong KV Mechelen kwam groen-wit vanmiddag ook met een zege terug van Pepingen-Halle.

Racing miste in een winderig Halle Kurt Weuts, Sabri Hmouda en Jens Heyvaert door een schorsing. Hatim Akarom en Yasin Mrani raakten dan weer niet op tijd fit.

Tel daarbij de langdurig geblesseerde Nesta Vallez, Dean Doncos en Max Van der Brempt en coach Greg Vanderidt wist wat hem te doen stond: (nog maar eens) puzzelen.

Niet getreurd echter, want de wedstrijd was nauwelijks begonnen toen Racing op 0-1 kwam. Een verre bal van Roy Mauro waaide door een windvlaag over alles en iedereen, zelfs voorbij de doelman van Pepingen-Halle. Na 2 minuten kwam Racing op die manier op voorsprong.

Het was de ideale start van onze jongens, want zo kon Pepingen-Halle nooit in zijn geliefde spelletje van het countervoetbal komen. Racing kon de partij controleren en rustig op zoek gaan naar een tweede doelpunt.

Iets na het halfuur kwam die 0-2 effectief op het scorebord. Een goeie cross van Nick Spaenhoven kwam in de voeten van Dante Walen De Keyser, die de bal randje 16 in de loop legde van Gregory Carrez. Carrez twijfelde geen seconde en poeierde de 0-2 binnen.

Met die voorsprong mocht Racing de rust in.

In de tweede helft leek Pepingen-Halle van plan om het spel – eindelijk – ook wat mee te spelen. De thuisploeg nam wat meer initiatief, wat Racing op zijn beurt ruimte opleverde om te counteren.

Zo werd Dries Ventôse in het straatje gestuurd, maar de bal botste een keer te veel om te kunnen afronden.

Aan de overkant was het een halfuur voor tijd even alle hens aan dek bij een gevaarlijke prik van Pepingen-Halle, maar knap defensief werk van Racing verhinderde de 1-2.

Ruben Smet was even later nog eens bij de pinken toen thuisaanvaller Mayanga op wandel ging. Ruben dreef de spits naar de buitenkant, waardoor die pas in tweede instantie – te zwak – kon uithalen.

Zo speelde Racing de match op routine uit. Het had zelfs nog 0-3 kunnen worden toen Dante Walen De Keyser in de toegevoegde tijd alleen op de keeper afstormde, maar de doelman de sterkste bleek in het 1-tegen-1-duel.

Geen haan die er naar kraaide, want de buit was binnen. Met 3 punten doet Racing een goeie zaak in de rangschikking, want groen-wit houdt zo het pelotonnetje met staartploegen op afstand.

Racing speelde met: Smet, Spaenhoven, De Paepe, Kerckhofs, Knollenburg, Harrou, Mauro (46′ Robert), Guldix, Carrez, Ventôse (90′ Addaoui) en Walen De Keyser.

Doelpunten:
2′ Mauro 0-1,
34′ Carrez 0-2

Gele kaarten voor Racing: Mauro, Harrou, Ventôse en Robert

Lees ook:
alle uitslagen van het weekend en het nieuwe klassement