Racing bekert verder na hardbevochten zege

Zaterdagavond moest Racing aan de bak in de 5de ronde van de Beker van België. De tegenstander en thuisploeg was Union Rochefortoise, een club uit de 2de amateurklasse van de ACFF.

De wedstrijd begon met een aantal minuten vertraging vanwege de overvloedige rookontwikkeling gecreëerd door de “Roch’boys”, die trouwens onophoudelijk gedurende de ganse wedstrijd voor de nodige stemming zouden zorgen.

De thuisploeg begon zeer heftig aan de partij, voor Racing was het alle hens aan dek om de Waalse druk op te vangen, maar geleidelijk aan kwam er iets meer evenwicht in de partij.

Rond de 60ste minuut kreeg Rochefort een erg discutabele strafschop toegekend. Cornet trapte de bal hard en hoog in doel. Een dreun voor de bezoekers.

Maar groen-wit herpakte zich en via een geweldige trap van Ventôse vanop rechts belandde de bal achter de thuisdoelman in doel. Het was de aanzet voor een tegenoffensief van Racing.

Met nog een kleine 5 minuten te gaan kon Mayanga – bij één van de bezoekende aanvallen – in twee tijden de bal in doel verwerken. De ontlading was groot.

Het was nog even bang afwachten tot het einde maar Racing hield alles onder controle en zo bekeren we in het weekend van 9-10 september verder op en tegen Thes Sport, een ploeg uit 1ste nationale.

Racing speelde met: Goossens, De Paepe, Knollenburg, Mayanga, Hmouda, Heyvaert, Kerckhofs, Spaenhoven, Ventôse, Schaessens en Mrani (87’ Van Der Brempt).