Racing behaalt een klinkende overwinning op City Pirates

De eerste wedstrijd onder coach Kevin Van Haesendonck was meteen een succes! Racing behaalde een mooie 1-5 zege tegen de City Pirates.

De wedstrijd was amper 5 minuten ver toen een schot van ex-Racinger Dean Doncos in doel belandde, Racing was meteen op achtervolgen aangewezen.

De bezoekers gingen na deze openingstreffer resoluut op zoek naar de gelijkmaker. De thuisploeg kwam onder druk te staan en dat resulteerde iets na het halfuur in de 1-1, een voorzet van Mayanga kwam na een overstap van Carrez bij Versteeven terecht die de bal netjes in doel deponeerde.

Nog voor rusten kwam Racing op voorsprong, een subliem schot van Schaessens vanop zo’n 25 meter vloog tegen de netten, meteen ook de ruststand.

Ruim 10 minuten na de hervatting leverde een actie van Carrez, in een één-twee met Schaessens, een derde goal op. Amper 5 minuten later was het opnieuw raak, een heerlijke assist van Mayanga belandde bij de vrijstaande Carrez die niet aarzelde en de 1-4 op het scorebord zette!

In de 83ste minuut trok Mayanga er nog een sprintje uit en zwierde de bal voor het thuisdoel, de net ingevallen Ventôse nam de assist mooi in ontvangst en knalde de 1-5 binnen!

Na een moeilijke start haalde een dominant Racing het met een klinkende en deugddoende overwinning op de City Pirates.

Volgende week zaterdag komt Tongeren naar OVK, hopelijk kunnen we het elan van de laatste twee wedstrijden voortzetten.