Prettige kennismaking: “Racing wordt elke dag sterker”

Donderdagavond is de nieuwe A-kern, samen met zijn entourage, op Racing samengekomen voor een eerste kennismaking.

De avond duurde zo’n anderhalfuur. Met respect voor de coronamaatregelen verzamelde iedereen, met telkens 2 zitjes ertussen, in de zittribune: 23 spelers (alleen de zieke Kevin Eyeson ontbrak), trainer Dave De Herdt, T2 Hans Verbeeck, keepertrainer Guido Van Limbergen, beloftetrainer Frank Van Gansen, sportief manager Marc Ghys, wedstrijdscout John Verbruggen, enkele bestuursleden en nog een aantal mensen uit de entourage.

Voorzitter François De Keersmaecker nam als eerste het woord en begon met een dankwoordje.

“Ik wil alle spelers die vorig seizoen bijgedragen hebben aan de promotie naar 3e amateur feliciteren en bedanken met hun prestatie. Door een ongewone situatie, de coronacrisis, is dat op een wat abrupte manier gebeurd, maar het is absoluut verdiend”, zei de voorzitter.

François gaf verder uitleg bij de ambities van de club. “Die hebben we zeker. Wij willen op termijn naar 1e amateur, dat hebben we al meermaals gezegd. Maar ook belangrijk: Racing is meer dan zijn 1e ploeg.”

“Wij hebben ook veel oog voor onze jeugdwerking en de sociale rol die de club wil opnemen. Interprovinciaal spelen met onze jeugd en onze jongeren bijvoorbeeld huiswerk laten maken op de club: dat zijn zaken waar we hard op inzetten.”

“We zijn grote stappen aan het zetten en ons imago is na een moeilijke periode ook weer veel beter. Dat merk ik zelf als ik mensen tegenkom in de stad en ze me spontaan over Racing aanspreken. We komen ook veel in het nieuws, zelfs op de nationale tv. Dat is allemaal positief.”


“Dankbaar dat we op stage kunnen gaan”

Toen Dave De Herdt het woord nam, veranderde de toon. De trainer schotelde de spelers hun loopschema voor, maakte enkele afspraken en gaf toelichting bij de zomerstage.

“Ik wil bij deze de voorzitter en het bestuur bedanken dat wij op stage kunnen gaan. Want in deze financieel moeilijke tijden door de coronacrisis is dat niet evident”, zei Dave.

“Je hoort bij voetbalploegen alleen maar dat ze moeten besparen en inbinden, maar op Racing heeft het bestuur er echt alles aan gedaan om ten eerste de kern te versterken en ten tweede ook de randvoorwaarden zo goed mogelijk te verzorgen.”

“Wij krijgen allemaal nieuwe trainingskleren en gaan tijdens de eerste trainingsweek in juli op een driedaagse stage. We overnachten twee keer in het hotel van bestuurslid Adriano (klik hier) en hebben in de buurt uitstekende voetbalvelden ter beschikking. Alles is er aanwezig om goed te werken én een goeie groepssfeer te smeden.”

Over de ambities wilde de coach zich in het openbaar niet uitspreken. “Ik herhaal wat ik daar al over gezegd heb enkele weken geleden: wij gaan eerst zo snel mogelijk proberen het behoud te verzekeren en als dat lukt, mikken we op de linkerkolom. Wat er dan eventueel nog kan gebeuren, zien we als het zo ver is.”


“Elke dag sterker worden”

Ook sportief manager Marc Ghys sprak de kern kort toe, waarna bestuurder en Imoya-hoofdsponsor (klik hier) Michel Vanstallen de avond beëindigde.

“Als ondernemer streef ik altijd naar het hoogste en dat doen we met Racing ook. Ik ben ambitieus en pak samen met het bestuur de zaken grondig aan”, zei Michel.

“Over een tweetal weken beginnen we aan de jeugdaccomodatie. Met de aanleg van een nieuw grasveld en een kunstgrasveld, inclusief nieuwe verlichting en al wat nog nodig is, zetten we een grote stap vooruit. Daar zal ook de 1e ploeg gebruik van kunnen maken.”

“We hebben intussen een samenwerking op jeugdniveau op poten gezet met Anderlecht en zijn onze jeugdwerking ook nu elke dag aan het versterken, met nieuwe spelers en nieuwe trainers. Dezer dagen zitten we trouwens opnieuw aan tafel met een aantal goeie jeugdtrainers die we graag zouden aantrekken.”

“Met onze A-kern streven we uiteraard ook het hoogste na, zonder daar een plaats op te plakken. Maar we zijn ervan overtuigd dat we ook volgend seizoen ver kunnen geraken.”

Bekijk foto’s van de avond op de Flickr-pagina van Racing Mechelen: klik hier.