fbpx

Praktische info organisatie jeugdtrainingen

Helaas gaat het sinds een tweetal weken de verkeerde richting uit met de COVID-19 besmettingen in ons land. Daardoor zijn een aantal maatregelen opnieuw strenger geworden, enkele daarvan hebben een, soms zeer grote, impact op het (jeugd)voetbal.

In eerste instantie wil Racing op dit moment absoluut al haar spelers zo veel mogelijk laten sporten tijdens de komende maand(en). Dit willen we wel veilig en conform alle geldende regels laten verlopen, waardoor sommige zaken, zoals de planning van de trainingen, matig tot zeer drastisch kunnen veranderen. We hopen op het begrip en de medewerking van al onze spelers en hun ouders, alleen op deze manier kunnen we garanderen dat iedereen tijdens deze tweede golf zijn of haar hobby kan blijven beoefenen.

De trainingen gaan zoals voorzien van start op 3 augustus en dit volgens een volledig nieuwe planning (zie onderaan). De planning werd intussen ook volledig aangepast in ProSoccerData, uw app is dus volledig up-to-date.

We gaan opnieuw te werk zoals reeds het geval was in het eerste blok van de ‘corona-trainingen’ in de maanden juni en juli. De belangrijkste maatregelen sommen we graag nog even op:

 • max. 50 personen (2 groepen) per beschikbaar veld
 • Respect voor de afstandsregel (1,5m)
 • Geen (oefen)wedstrijden, geen toernooien
 • Geen toeschouwers/ouders toegelaten
 • Ontsmetten van materialen
 • Mondmasker verplicht voor spelers vanaf U13, voor trainers en coördinatoren en voor alle ouders tijdens het brengen/ophalen van hun kind
 • Geen mogelijkheid om te douchen of om te kleden op de sportaccommodatie(s)
 • Blijft thuis als je zelf of iemand in je gezin zich ziek voelt
 • Spelers brengen een (gevulde) drinkbus mee

We beseffen dat een aantal van deze maatregelen niet fijn zijn, maar ze zijn wel noodzakelijk. Externe locaties leggen ook zelf bepaalde maatregelen ook op en staan absoluut geen enkele uitzondering toe. Daarom willen we nog even volgende zaken verduidelijken en benadrukken:

 • Bij de trainingen op De Nekker dient een groep gezamenlijk naar binnen te gaan. Respecteer dus 200% het afgesproken uur, alleen zo kan je deelnemen aan de trainingen. Laatkomers worden door De Nekker niet meer toegelaten tot het domein.
 • Bij trainingen op Muizen vragen we de ouders niet op de parking te blijven wachten tijdens de training. Indien de trip over huis te ver is en je wel ter plaatse wenst te wachten gedurende training, vragen we om dit in uw wagen te doen.
 • Alle toernooien werden door Voetbal Vlaanderen verboden. We gaan ook geen oefenwedstrijden spelen tegen externe tegenstanders, deze zijn bovendien voor bepaalde leeftijden eveneens reeds verboden. We creëren een ‘Racing bubbel’ per leeftijdscategorie. Als er toch eens een wedstrijdmoment zal worden ingelast, zal dit intern zijn binnen deze bubbel.
 • Wanneer je zelf het gevoel hebt een beetje ziek te zijn of te worden, of iemand in je gezin/bubbel is ziek, dan is de regel: blijf thuis! De trainer of coördinator heeft het recht om je terug huiswaarts te sturen wanneer hij of zij de indruk heeft dat je mogelijks ziek bent.
 • Er zijn geen kleedkamers beschikbaar. Alle spelers komen dus in trainingskledij toe en vertrekken weer in trainingskledij naar huis. Sanitair is beperkt beschikbaar, het is aangeraden om voor vertrek naar de training, thuis nog even naar het toilet te gaan.
 • Spelers die tijdens de training willen drinken, brengen een drinkbus mee die reeds gevuld is, deze kunnen niet ter plaatse gevuld worden. Markeer de drinkbus met je naam. Er wordt niet van elkaars drinkbus gedronken. Neem geen plastic flesje als drinkbus, een verwisseling van eenzelfde merk flesje is te rap gebeurd. 

   

  In het kader van de contacttracing willen we ook nog even op het hart drukken dat het belangrijk is om elke wijziging van contactgegevens (e-mailadres, adres, telefoonnummer,…) onmiddellijk door te geven aan de club. Wanneer een speler besmet zou zijn, is het belangrijk dat alle betrokken ploeggenoten correct kunnen geïnformeerd worden. Dat kan alleen als we de juiste contactgegevens hebben.

  Blijf gezond. Stay healthy. Reste en bonne santé.