fbpx

“Oververdiende overwinning dankzij Vinnie en onze supporters”

Yes! Racing heeft Lille gevloerd en zet zijn opmars met een 13 op 15 in het klassement voort.

Trainer De Herdt moest de wedstrijd tegen het nummer 2 in de stand met heel wat kopzorgen aanvatten, maar zijn tactische plannetje klopte als een bus.

Coach, wat is jouw analyse van de 2-1?

“We hadden een moeilijke start. In het eerste kwartier stonden we nog niet top qua veldbezetting. Maar daarna zijn we goed in de match gekomen en hebben we 75 minuten lang gedomineerd.”

“Ik zag vooral veel goeie aanvallen en mooi voetbal in de eerste helft. Dat resulteerde in de verdiende 1-0. Jammer genoeg pakten we in de 45e minuut, net voor de pauze, de domme 1-1.”

“Die bal mocht nooit tussendoor gespeeld worden, zeker niet tussen 3 verdedigers. Maar in de fase ervoor hadden we de bal al lang moeten weg gekeild hebben. Misschien waren we wat in slaap gewiegd door een Lille dat me een klein beetje teleurstelde.”

“Ik had gedacht dat Lille toch iets meer met de bal zou doen. Het is hun goed recht om op deze manier te spelen, maar je ziet nog maar eens: Lille staat 2e, ze hebben hun laatste 4 matchen gewonnen en scoren aan de lopende band. Dan komen ze naar hier en kiezen ze tegen het grote Racing voor de omschakeling.”

In de 2e helft had Racing het aanvankelijk lastiger, maar het is nog goed uitgedraaid.

“Na de rust zette Lille het allemaal iets beter vast, maar ook niet meer dan dat. Ze kregen een lichte penalty na hands van Doncos. Dean kan zijn arm toch niet afzagen? Maar goed, de scheids geeft penalty op basis van de nieuwe regels en dan moet je dat ook kunnen accepteren.”

“Maar dan toont Vinnie Frans zijn klasse. Zijn penaltysave was een cruciale redding in de match. Hij deed er trouwens nog een paar goeie. Vinnie pakt voor ons de 3 punten vandaag.”

“Want als je tegen dit Lille met 1-2 achter komt, bellen ze de bus misschien om ze voor hun doel te zetten. 1-2 was trouwens helemaal niet verdiend geweest.”

“Na die strafschop kwamen we weer beter in de match en kregen we weer wat meer kansen. Dat resulteerde op het einde in een penalty. Discutabel, misschien wel, maar de ref fluit hem. Die tegen ons was dat ook, dat is nu eenmaal eigen aan voetbal.”

Jens Heyvaert nam zijn verantwoordelijkheid, zeggen ze dan?

“Jens trapte hem inderdaad mooi binnen. Dat heb ik toch horen zeggen, want ik kijk nooit naar die penalty’s. Ik ben blij voor hem dat hij die strafschop durfde te nemen.”

“Jens is een heel goeie voetballer en heeft heel lang moeten wachten om eens te mogen starten in deze sterke spelersgroep. Hij heeft het vanavond aardig gedaan en had het lef om die penalty te nemen: hoedje af!”

Opvallend: Racing bleef tot het bittere einde op zoek gaan naar de 2-1.

“Dat is het DNA waar we altijd over spreken: het wíllen winnen is heel belangrijk.”

“Dit is overigens mijn eerste overwinning als coach van Racing in eigen huis. Voor de match werd er wat over gegrapt en gedold, want in de competitieopener tegen Hoboken was ik geschorst en was Hans Verbeeck coach. Na Hoboken volgden de nederlaag tegen Kontich en het spijtige gelijkspel tegen Nijlen. Dit is dus mijn eerste zege thuis en ik vind ze oververdiend.”

Nochtans kon je deze topper niet in optimale omstandigheden voorbereiden?

“Inderdaad, we misten Sabri Hmouda en Thomas Weydisch door een schorsing. Gregory Carrez speelde 80 minuten, maar was doodziek. Die zat na de wedstrijd in de kleedkamer alsof er een vrachtwagen over hem gereden was.”

“Dean Doncos was ook ziek. Die voelde zich vandaag al wat beter, maar dat zat toch nog altijd wat in zijn lichaam. Kortom, we speelden in een andere veldbezetting, maar behalen we een fantastisch resultaat.”

Is het je opgevallen dat er steeds meer volk komt kijken en de sfeer ook weer verbetert?

“Zeker. Het publiek heeft ons er in de tweede helft echt doorgetrokken na die penalty voor Lille. De ambiance kwam van onder het dak, dat levert veel meer lawaai en sfeer op. Dat is geweldig.”

“Racing doet vandaag een goeie zaak. De 1-6 van vorige week had niets betekend als we vanavond niet gewonnen hadden. We zijn een mooie reeks aan het neerzetten en de overwinningen beginnen eindelijk te volgen. Op naar volgende week, op Antonia Zoersel!”

Ruimte voor externe advertenties: