Opnieuw een overwinning voor de beloften

Na de ruime overwinnning bij Houtvenne moesten onze beloften het afgelopen weekend opnemen tegen  SK Pepingen Halle. In de heenwedstrijd speelde Racing 1-1 gelijk op het veld van de fusieclub.

Racing maakte ditmaal in eigen huis een droomstart. Na zeven minuten scoorde Mohamed Ali El Ouali op voorzet van Dean Malezsewski, 1-0.

Lang duurde het niet of Pepingen Halle kwam gevaarlijk opzetten voor het doel van Loic Aquilar Espinoza. Het was Wassil Youssfi die zijn poging naast het doel zag gaan.

Halverwege de eerste helft kreeg Jovanis Amin Niyonkuru de kans op de gelijkmaker, maar zijn kopbal trof geen doel.

In de slotfase van de eerste helft maakte Wassil Youssfi handig gebruik van een misverstand in de Racing-verdediging om te koppen, maar zijn bal ging naast. Met een 1-0-voorsprong ging Racing de rust in.

In de tweede helft kreeg Racing het knap lastig en was het Pepingen Halle dat dreigde met kansen voor Kylian Moyson en Jordy Roelandts.

Het liet Racing niet onberoerd. Na een vrije trap kopte Arno Robert naast.

Pepingen Halle morste daarna tot tweemaal toe met de kansen. De bezoekers kregen het deksel op de neus toen doelman Bart Pauwels een vrije trap van Dean Maleszewski niet onder controle kreeg en Himanish Beynaerts bij de pinken was om de 2-0 binnen te duwen.

Met nog een klein kwartier voor de boeg ging de spanning opnieuw de hoogte in toen Amin Niyonkuru de aansluitingstreffer scoorde, maar verder dan 2-1 kwam Pepingen Halle niet. Het is meteen de tweede zege op een rij voor Racing 2.

KRC Mechelen: Loic Aquilar Espinoza, Himanish Beynaerts, Abdikaafi Ahmed Mohamed, Soufiane Belhadj, Karel Vermeulen, Dean Malezsewski, Arno Robert, Mohamed Ali El Ouali, Abdirashid Ahmed Mohamed, Sean Ceulemans, Alessandro Pignoloni

SK Pepingen Halle: Bart Pauwels, Siebe Schets, Roel Van Lerberghe, Kvlian Moyson, Jordy Roelandts, Rigo Poté, Jovanis Amin Niyonkuru, Joey Frederickx ( 37’ Yohan Mwela Mwabi ), William Bokungu-Wozia, Remco Driege, Wassil Youssfi

Doelpunten: 7’ Mohamed Ali El Ouali 1-0, 64’ Himanish Beynaerts 2-0, 78’ Jovanis Amin Niyonkuru 2-1