Op 18 mei herdenken we Edmond “de Monne” Phlips in Hombeek

Zaterdag 18 mei zal het precies 10 jaar geleden zijn dat onze voorzitter Edmond “de Monne” Phlips gestorven is. Dat moment herdenken we met een plechtigheid op het urneveld van het kerkhof van Hombeek.

Mon Phlips verliet ons op zijn 64e. Hij was op dat moment voorzitter en hoofdsponsor van Racing, ook met een groot hart voor de jeugdwerking van groen-wit.

De Monne was bewindsvoerder van een eigen bedrijf, “Metaalbewerking Phlips”, maar hij was bovenal een “die hard”-Racinger en een man van het volk.

Phlips verwierf nationale bekendheid toen Racing in de Beker van België grote sier maakte, met onder meer de uitschakeling van Germinal Beerschot en Zulte Waregem. Pas in de kwartfinales ging Racing eruit tegen Lierse. De Monne genoot met volle teugen, met een Viking-hoed op zijn hoofd.

Op 18 mei 2009 overleed de Monne. Zijn begrafenis in Hombeek werd massaal bijgewoond, daarbij tientallen en zelfs honderden Racingers.

Racing zal de Monne 10 jaar na zijn overlijden herdenken op het urneveld van Hombeek. We spreken op zaterdag 18 mei om 10.30u af in Hombeek, iedereen is uiteraard van harte welkom.

Mon Phlips in de tribune van Racing: