fbpx

Ook de beloften boeken een uitzege

De beloften konden na de eerste overwinning tegen Schriek een vervolg breien aan de positieve spiraal, ditmaal op en tegen RVC Hoboken.

Driss Amri kreeg direct de mogelijkheid om de score te openen, zijn poging kende echter geen succes.

De volgende kans was voor Alec Mertens, hij probeerde met een lobbal doelman Maurice Wahba te verrassen, de bal bleef voor het doel hangen en ook de goed gevolgde Amri kon niet succesvol afronden.

Een minuut later werd Hoboken herleid naar 10 man, toen Faycal Bougria natrapte. Doelman Wahba liet op een schot van Tazani de bal ontglippen, in de herneming trof Alec Mertens met een stiftbal de deklat.

Rond het halfuur was het dan toch prijs voor Alec Mertens toen hij – op aangeven van Amri – voor het doel opdook en de bal tegen de netten werkte, 0-1.

Racing kreeg via Tazani en Mertens kansen om verder uit te lopen, echter zonder succes. Nog voor het rustsignaal stonden de bordjes weer in evenwicht toen Racing niet bij de pinken was op een hoekschop: Toby Dijkers scoorde de gelijkmaker.

Hoboken voelde dat er meer inzat en doelman Loic Aguilar Espinoza moest aan de bak op pogingen van Ilias Boubker en Toby Dijkers. Ook Racing kreeg nog wat mogelijkheden om te scoren, maar er veranderde niets meer aan de stand en zo gingen we de rust in met een 1-1-tussenstand.

Net na de herneming kreeg Mertens een nieuwe kans, hij besloot over. Het was uitstel van executie, want een minuut later scoorde Mertens dan toch de 1-2. Racing claimde nadien meer balbezit en dreigde enkele keren. Halverwege de tweede helft was het Mertens die zijn derde doelpunt van de namiddag scoorde op aangeven van Tazani, die met twee verdedigers van Hoboken dolde.

Op het einde van de wedstrijd pikte de verdienstelijke Tazani ook zijn doelpuntje mee. De 1-4 leek vast te staan. Echter, tot ieders verbazing kreeg Racing in het strafschopgebied nog een vrije trap tegen. Genc Kashtanjevci slaagde erin om een opening te vinden in de Racing-muur en zo was de 2-4-eindscore een feit in een wedstrijd waarin Racing grotendeels het overwicht kon opeisen.

RVC Hoboken: Maurice Wahba, Jonathan Kindu Byala, Elton Pengel, Faycal Bougria, Dani Desmet, Robin Van Oosterwijck, Ilias Boubker, Toby Dijkers, Genc Kahtanjevci, Joren Vandenbruaene, Jeroen Bilsen, Wahib Bayadi, Anass Oubbi, Sofiane El Jafoufi, Jef Straetmans

KRC Mechelen: Loic Aguilar Espinoza, Himanish Beynaerts, Karel Vermeulen, Driss Amri, Walid Tazani, Arno Robert, Mohamed Ali El Ouali, Tim Lambrechts, Abdelwahed El Nasiri, Yaron Coen, Alec Mertens, Gabriel Basous, Wekil Schierl

Doelpunten: 28’ Alec Mertens 0-1, 38’ Toby Dijkers 1-1, 52’ Alec Mertens 1-2, 67’ Alec Mertens 1-3, 82’ Walid Tazani 1-4, 87’ Genc Kashtanjevci 2-4

Rode Kaart: 16’ Faycal Bougria