Nog een mooie transfer: Racing versterkt defensie met Jens De Paepe

Met Jens De Paepe heeft groen-wit een nieuwe centrale verdediger voor het seizoen 2020-2021 in huis gehaald.

Jens, 28 jaar, verlaat eerste-amateur-club Rupel Boom, waar hij de laatste 4 seizoenen het mooie weer maakte. Hij werd er zopas uitgeroepen tot de beste rechtsvoetige centrale verdediger van de afgelopen 15 jaar.

“Ik heb in Boom schitterende jaren beleefd”, zegt Jens. “Het zijn de mooiste jaren uit mijn carrière. We zijn kampioen geworden in 2e amateur, met Urbain Spaenhoven en Dave De Herdt als coach. We hebben eigenlijk zowat altijd in de top 5 gestaan.”

“Ook in 1e amateur liep het goed in Boom. Maar het was tijd voor iets nieuws. Of dat door de moeilijke financiële situatie in Boom komt? Gedeeltelijk. Als ze vragen om in te leveren is dat nooit leuk. Het was voor Boom heel moeilijk geworden om die sterke kern samen te houden.”

“Het is in Boom tijd voor nieuwe impulsen en een nieuwe generatie. Daar zijn ze volop mee bezig. Ik zal niets anders dan goeie herinneringen overhouden aan de club.”

Contract voor 3 seizoenen

“Er was interesse van andere clubs, maar Racing speelde snel op de bal. Met Racing kies ik voor een club met karakter en uitstraling die goed bij mij past. Bovendien woon ik in Rumst, vlak bij Mechelen, beter kan niet.”

“Met Racing vind ik een club terug met passie, traditie, fans en beleving. Dat kan ik vergelijken met Boom, waar de supporters ook een trouwe aanhang vormen.”

“Maar ik heb natuurlijk ook voluit voor het project van Racing gekozen. Er zullen niet veel mensen verwachten dat ik me van 1e amateur laat “afzakken” naar 3e amateur, maar ik wil meegroeien met de club. Daarom heb ik op Racing meteen een contract voor 3 seizoenen ondertekend.”

“Uitverkiezing is mooie erkenning”

Jens is door de Rupel Boom-fans nog maar pas uitgeroepen tot beste rechtsvoetige centrale verdediger van de voorbije 15 jaar in Boom.

Met Yannick Put, verkozen tot beste verdedigende middenvelder in Boom tussen 2005 en 2020, haalde Racing een 3-tal weken geleden al veel voetballend vermogen en ervaring binnen.

“Die uitverkiezing als beste rechtsvoetige centrale verdediger is een mooie erkenning”, zegt Jens De Paepe.

“Als je er veel voor doet, is het leuk om iets terug te krijgen. Vorig seizoen ben ik al uitgeroepen tot beste speler van de ploeg. Dat doet allemaal deugd.”

“Of ik ook op een andere positie kan spelen? Links centraal achteraan kan ik ook uit de voeten, ja.”

Al eens in De Plekpot in Kapelle-op-den-Bos geweest

Racing wordt geen onbekend terrein voor Jens, want in het verleden was hij er al enkele keren te gast als speler van de tegenstander.

“Ik ben afkomstig van Kapelle-op-den-Bos en ben op mijn 8e naar KV Mechelen gegaan. Van mijn 12e tot 16e speelde ik voor Anderlecht en daarna heb ik in de toenmalige 2e klasse mijn debuut in een eerste ploeg gemaakt. Dat was bij Dender.”

“Daarna speelde ik nog voor Bornem en Sint-Niklaas, voor ik in Boom terechtkwam. Met Bornem, Dender en Sint-Niklaas heb ik in totaal een keer of 5, 6 tegen Racing gespeeld.”

“En aangezien ik afkomstig ben van Kapelle-op-den-Bos weet ik dat daar indertijd een grote supportersclub van de Racing was, de Kapelse Racingvrienden. In café De Plekpot van cafébaas Marvin ben ik destijds wel eens geweest.”

“Ik ken al veel volk op Racing”

Racing wordt geen onbekend terrein voor Jens De Paepe. Met een aantal jongens van de A-kern speelde hij in het verleden samen.

“De integratie zal ongetwijfeld vlot verlopen. Ik ken al veel spelers, zoals Kurt Weuts, Yannick Put, Gregory Carrez, Dean Doncos, Ruben Smet en Jens Heyvaert.”

Racing is ambitieus en is een competente kern aan het samenstellen voor zijn terugkeer in de nationale reeksen. Dat ziet Jens helemaal zitten.

“Dat er op Racing met zijn supporters en ambities altijd wat druk op de ketel zit, weet ik intussen. Maar veel liever dat dan ergens te gaan spelen waar totaal geen beleving is. Het is voor iedereen plezanter als er druk is.”

Jens, van harte welkom op Racing Mechelen, en veel succes bij groen-wit!

Nog enkele actiefoto’s van Jens: