fbpx

“Niet zoals verwacht, maar Racing blijft speciaal”

Met een wedstrijd tegen FC Helson sluit Racing zondag het seizoen af. Coach Chris Andries kijkt vooruit en blikt terug op wat geweest is.

Eerst: de nederlaag op Pelt vorige week, die de terugkeer naar 1e provinciale inluidde.

“Iedereen geloofde voor de wedstrijd zeker nog in een goed resultaat”, zegt Chris.

“De ontgoocheling na de 3-1 was dan ook zeer groot, ook omdat we kansen kregen om de wedstrijd nog om te draaien.”

Na het verlies in Pelt wacht zondag Helson. Het publiek kan dan afscheid nemen van de spelers die de club na dit seizoen verlaten.

Maar ook tegen Helson zal Racing (uiteraard) niet op volle sterkte aantreden.

“Christophe Van Dorst kunnen we vanuit onze ziekenboeg recupereren, maar nu verliezen we Andreas Luckermans met een ontsteking aan zijn teen.”

“Dus wordt het weer zoeken, want naast alle geblesseerde spelers moeten we ook afrekenen met de gele schorsingen van Bram Kerckhofs, Lothar Hens en Yannick Dierickx.”

“Moeilijke omstandigheden”

Een zeer lastig seizoen is het geweest voor iedereen met groen-witte liefde.

“Het seizoen is zeker niet gelopen hoe ik/wij het verwacht hadden”, zegt Chris Andries.

“Wedstrijden waarin we zeker punten verdienden, op basis van ons spel, leverden niets op. We hebben ook meerdere strafschoppen gemist, en dan uiteraard niet te vergeten: toch heel wat sterkhouders die weken en zelfs maandenlang out waren.”

“Voor mij eindigt het na zondag op Racing. Ik vind Racing nog altijd iets speciaals: het stadion, het publiek dat altijd de ploeg steunde…”

“Ik wil ook mijn sportieve staf bedanken: Marc Ghys, assistent-trainers Hans en Guido, de dokter en de kine’s. En zeker niet vergeten de spelersgroep die in moeilijke omstandigheden heeft moeten werken.”

“Ik had Racing volgend seizoen graag teruggebracht waar het thuishoort: in het nationale voetbal, maar het heeft niet mogen zijn. Ik wens de club volgend seizoen veel geluk succes en veel geluk!”

Succes in de slotmatch, spelers en trainers, en supporters: op post om afscheid te nemen van de ploeg!