Nick Spaenhoven voor Racing-City Pirates: “300% geven om te winnen”

Woensdag komt City Pirates naar Racing. Als Racing wint, mag het in deze prille fase van de competitie met een mooie 7 op 9 op zijn rapport pronken.

Er is weinig tijd om de uitschakeling in de beker te verwerken. Als die al verwerkt moet worden, want Racing zette zaterdag een goeie prestatie neer op THES Sport.

“Verliezen is nooit leuk, want ik wil altijd winnen. Doorstoten in het bekertoernooi is leuk, maar uiteindelijk blijft de competitie voor ons veel belangrijker”, zegt Nick Spaenhoven.

“THES is een sluwe ploeg, met veel jongens die al jaren samenspelen. Toch lagen wij niet onder. We hebben onze voet naast die van hen gezet, ook al creëerden we misschien zelf net iets te weinig.”

“Met wat geluk kwamen zij op 1-0, waardoor ze meer in de flow kwamen. Maar wij zijn blijven voetballen en hadden mogelijkheden om terug te komen. Uiteindelijk viel de 2-0 en was het afgelopen.”

De thuismatch tegen City Pirates staat al voor de deur. Hoe kijk je daar naar?

“Hoewel City Pirates nog geen punt pakte in zijn 2 wedstrijden, is het een goeie ploeg. Vorig seizoen wonnen we daar met 0-5, thuis verloren we met 0-1 van hen.”

“Dat bewijst dat elke match gespeeld moet worden, zeker in een moeilijke competitie als de onze waarin elke ploeg van elke ploeg kan winnen. Ik denk niet dat je dit seizoen veel matchen zal zien waarin een ploeg pakweg 5 keer in een match kan scoren.”

Maar Racing is sterker geworden dan vorig seizoen, niet?

“De kern is breder, er is kwaliteit bij. We beschikken over een sterke ploeg en in tegenstelling tot vorig seizoen kunnen we nu makkelijker een blessure of schorsing opvangen.”

“We raken momenteel op elkaar ingespeeld, want het is niet enkel onze bedoeling om te winnen, maar ook om goed voetbal op de mat te brengen.”

Jij lijkt sowieso zeker van je plaats in het team, of is dat schijn?

“Je bent als voetballer nooit zeker van je plaats. Zoals gezegd: onze kern is breed genoeg om vervangingen door te voeren, ook op mijn positie.”

“Ik kan alleen maar het maximum geven. En dankzij de toegenomen concurrentie vraag je van jezelf automatisch ook wat meer, waardoor je normaal gezien beter gaat presteren.”

Je bent sterk bezig, zien we nu de beste Nick Spaenhoven?

“Ik vind van mezelf dat mijn vorige seizoen niet zo goed was, door persoonlijke omstandigheden.”

“Ik ben in de voorbereiding geblesseerd geraakt, waardoor ik bijna 2 maanden aan de kant stond. Ook al kwam ik van 1e amateur, zoiets maak je niet snel goed.”

“Daarnaast ben ik in de zomer van 2022 voor de tweede keer papa geworden en is mijn zoontje na een aantal weken in intensive care beland in het ziekenhuis.”

“Dat is zeer zwaar geweest voor mij. Je kan niet ontkennen dat zoiets je parten speelt. Maar naarmate de problemen opgelost geraakten, gingen mijn prestaties in stijgende lijn en heb ik nog een aantal goeie wedstrijden kunnen spelen.”

“Momenteel gaat alles goed en geef ik me geen 100 maar 300%. Laten we hopen dat het zo doorgaat en dat we als ploeg veel winnen. Op welke plaats in het klassement we de lat dan uiteindelijk leggen, zien we later wel. Nu is het gewoon zaak om elke match te winnen.”

Bedankt voor de babbel, Nick, en veel succes woensdag thuis tegen City Pirates!

Lees ook:
ook zaterdag speelt Racing thuis (tegen Wezel) en kun je nog reserveren om te eten
koop online jouw ticket(s) voor Racing-City Pirates en Racing-Wezel