Na een degelijke partij verliest Racing op Boom

Tussen twee bekermatchen in speelde Racing een oefenpartij tegen het twee klassen hoger spelende Rupel Boom.

Nadat het lange tijd goed stand had gehouden tegen de eerste nationaler moest Racing uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in de steenbakkers.

Na een degelijk wedstrijdbegin met weinig doelkansen kwam Boom een aantal keren gevaarlijk opzetten, gelukkig kon doelman Bielen telkens zeer gevat tussenbeide komen om de 1-0 te verhinderen.

Na de pauze kregen we langs beide zijden doelpogingen. In de 65’ kon Doncos een mooie aanval afronden, de 0-1 was een feit.

Amper enkele ogenblikken later stonden de bordjes echter terug in evenwicht en net geen vijf minuten na de gelijkmaker kwam de thuisploeg op voorsprong.

Tien minuten voor het einde vloog een vrije trap van buiten de zestien in het Racing-doel. Meteen ook de eindstand van deze stevige oefengalop waarin Racing lange tijd goed stand had kunnen houden.

Racing speelde met: Bielen, Guldix (63’ Van Der Zyp), Berben, De Paepe 46’ Van Delm), Loman, Put (79’ Robert), Hmouda (46’ Ventose), Van Der Brempt, Carrez, Weuts (67’ Heyvaert) en Doncos (76’ Van Nuffel).