Mathilde Vankesbeeck (101) is overleden

De Racing-familie is in rouw. Eerder deze week is Mathilde Vankesbeeck van ons heengegaan.

Mathildis “Mathilde” Vankesbeeck was het enige kind van Helena Van Hoeij en Oscar Vankesbeeck, advocaat, volksvertegenwoordiger en op zijn 18e al voorzitter van Racing Mechelen.

Mathilde studeerde in het middelbaar aan het Atheneum in Mechelen. Later ging ze aan de ULB in Brussel rechten studeren. Na de sluiting van de ULB tijdens de Tweede Wereldoorlog studeerde ze verder aan de universiteit van Luik.

Mathilde Vankesbeeck behaalde op 8 oktober 1945 haar diploma van doctor in de rechten. Ze begon haar stage als advocaat aan de balie van Mechelen en werd er als advocate opgenomen op 26 november 1948.

Aanvankelijk had Mathilde haar kantoor in Willebroek. Later werkte ze samen met haar echtgenoot Louis Wouters, oud-voorzitter van de Belgische voetbalbond, als advocaat in Mechelen.

Mathilde Vankesbeeck en Louis Wouters hadden één kind: Pascale Wouters. Pascale trouwde met François De Keersmaecker, onze huidige voorzitter. Samen hebben Pascale en François 3 kinderen en 5 kleinkinderen.

Vorig jaar in mei mocht Mathilde nog 100 kaarsjes uitblazen, toen ze in het woonzorgcentrum De Muze in Muizen woonde. Op haar 101e is ze afgelopen maandag onverwacht overleden.

Racing Mechelen betuigt zijn innige deelneming aan Pascale, François en hun hele familie en alle vrienden en kennissen. De club wenst de nabestaanden heel veel sterkte.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op donderdag 28 december om 11u in de aula van het kerkhof in Mechelen.

Een foto van Mathilde Vankesbeeck: