“Match had na eerste helft gedaan kunnen zijn, maar we zijn tevreden”

Wout Kerckhofs blikt met een voldaan gevoel terug op de 1-1 tegen Lyra-Lierse. De verdediger speelde centraal achterin een prima wedstrijd met Auguy Dondo aan zijn zijde.

Wout, content met het gelijkspel?

“Als je naar de eerste helft kijkt, had Lyra-Lierse wel balbezit, maar ze creëerden bijna geen kansen. Als je ziet hoeveel kansen wij hadden, dan hadden we bij de rust 2-0 – of met wat geluk 3-0 – kunnen leiden.”

“Na de rust zakten we misschien wat terug, ook omdat zij meer druk begonnen te zetten. Maar opnieuw hetzelfde verhaal: ze hadden geen uitgespeelde kansen en scoorden uiteindelijk uit een stilstaande fase.”

“Ik denk dat we voor de rest zeer tevreden mogen zijn. Tegen de 2e in het klassement hebben we opnieuw goed meegedaan en opnieuw verdienen meer, maar jammer genoeg blijven we met een puntje achter. Maar op zich is iedereen tevreden.”

Er zat veel strijd en karakter in de ploeg. Dat viel ook jou op?

“Het had misschien een beetje te maken met Lyra-Lierse. Daar keken we vorig seizoen ook al naar uit, naar het toenmalige Lyra, en dat was ook nu het geval. We hadden een goed gevoel en hadden veel vertrouwen na onze overwinningen van vorig seizoen tegen Lyra.”

“Er was ook veel sfeer naast het veld, die match heeft iets extra’s. Als we altijd in deze ambiance zouden spelen, zou dat voor de ploeg echt een surplus zijn. Het mag geen excuus zijn om minder goed te presteren in andere matchen, maar deze sfeer helpt de ploeg vooruit.”

Je maakt je geen zorgen dat Racing nog altijd mee onderin staat?

“Neen. We kunnen dit zeker nog oplossen. We liggen nooit onder. Het kan niet anders dan dat het goedkomt. In Houtvenne vlogen de ballen binnen, als dat vandaag ook gebeurt, is de match na 3 kwartier gespeeld en valt er niks meer te vertellen. In de groep leeft het gevoel: het komt dit seizoen zeker nog goed.”