fbpx

Marc Ghys: “De rust is teruggekeerd, ook al zijn het nu belangrijke weken”

Pakt Racing zaterdag 9 op 9? Iedereen met een groen-wit hart hoopt het. Al belooft de match tegen Tongeren absoluut geen lachertje te worden.

Racing is er dit seizoen nog maar 1 keer in geslaagd om een reeks van drie overwinningen op een rij neer te zetten: eind september/begin oktober werd achtereenvolgens gewonnen van Lille, Berchem en Hades Hasselt.

Na de driepunters tegen Bocholt en City Pirates kan het zaterdag dus nog eens lukken.

Tongeren zal zijn huid duur verkopen (ter herinnering: de heenmatch in december ging voor Racing met 2-0 verloren), maar we hebben de punten nodig om bovenaan te blijven meedraaien.

Na het debuut van Kevin Van Haesendonck vorig weekend op City Pirates beleeft onze nieuwe T1 zaterdagavond zijn vuurdoop in het Oscar Vankesbeeckstadion. Iets om naar uit te kijken.

“De rust in de spelersgroep is na het vertrek van onze vorige coach teruggekeerd. Ik denk dat iedereen tevreden is”, zegt sportief manager Marc Ghys.

“Op City Pirates heeft Kevin een goed debuut gemaakt. We kwamen snel 1-0 achter, maar hebben dat mooi kunnen rechtzetten. Het spel was goed en als je zo’n match uiteindelijk met 1-5 kan winnen, kan je met een goed gevoel terugblikken.”

Kun je als trainer in zo’n korte tijd je stempel al drukken?

“City Pirates was zeer vroeg. Kevin is er vorige week woensdag aan begonnen en had dan een tweede training op vrijdag. Dat zijn zeker geen gemakkelijke omstandigheden.”

“Hij heeft in eerste instantie voortgebouwd op wat de spelers tegen Bocholt op de mat hadden gelegd en heeft daarnaast in een woelige week wat mentale rust gebracht.”

“Kevin zal nu ook op het veld meer en meer zijn eigen accenten leggen. Er wordt alvast goed getraind, met veel inzet. De spelers pikken het goed op. Je ziet dat er een groep staat: de jongens die moeten opstaan, staan op.”

“Kevin is 40 jaar en dat merk je: hij is heel aanwezig en actief als trainer op het veld en neemt de zaak in handen. Samen met T2 Hans en T3 Werner, die hij heel hard betrekt.”

Welke indruk maakt hij op jou als mens?

“Kevin is een schitterende persoon en zeer gedreven in alles wat hij doet. Rustig in de omgang, maar zeer duidelijk. Hij laat de zaken niet op hun beloop.”

“Hij stelt veel vragen, omdat hij zich zo snel mogelijk helemaal wil inwerken in de club. Het is echt niet evident om in het midden van een seizoen ergens binnen te vallen en de zaak over te nemen, maar dit avontuur schrikt Kevin niet af.”

“Kevin Van Haesendonck is een trainer die op dit moment in zijn loopbaan niet op elke kans zou gesprongen zijn en op elk aanbod van eender welke club zou zijn ingegaan. Het is duidelijk dat hij er alles aan wil doen om op Racing te slagen en de club succes te brengen.”

Moet 9 op 9 zaterdag het doel zijn, of wordt de druk dan onnodig opgevoerd?

“De competitie valt tussen 1 februari en half maart in haar plooi. Dit zijn dus belangrijke weken en matchen.”

“We moeten niet euforisch worden en zeggen dat alles moet gewonnen worden, maar in de thuiswedstrijden moeten we de punten wel zoveel mogelijk op OVK houden.”

“Begin dit jaar hebben we veel uitmatchen gespeeld, nu spelen we 2 keer thuis, dus is dit een mooie kans om voort te gaan op ons elan van de laatste twee weken.”

Iets anders: hoe verlopen de besprekingen met huidige en nieuwe spelers richting 2024-2025?

“Door het trainersontslag eind januari hebben we jammer genoeg wat tijd verloren. Die probeer ik nu in te halen. Het is momenteel hectisch, maar dat is het elk jaar opnieuw in deze periode.”

“Omdat we een nieuwe coach hebben, is het ook belangrijk om alles met hem qua spelersgroep nog eens te overlopen met het oog op volgend seizoen. Maar de puzzelstukjes zullen ongetwijfeld op hun plaats vallen.”

“Intussen ben ik ook bezig met de zoektocht naar een nieuwe T2, omdat de huidige assistent-trainers hun job tijdelijk doen. Ze doen dit om de club uit de nood te helpen. Daarom is het ook belangrijk dat we snel een nieuwe T2 kunnen aanstellen en voorstellen aan onze fans.”

Veel succes, Marc, met alle besprekingen en tot zaterdag op OVK!

Racing-supporters, op post! De loketten en poorten openen om 18u30.

Lees ook:
kom zaterdag (17/2) en woensdag (21/2) eten in het Racing-restaurant

Mahla
Mahla