“Lyra-Lierse is heel sterk geheel, maar wij hebben onze eigen wapens”

Zondag krijgt Racing Lyra-Lierse op bezoek. Een topper en derby die op de nodige publieke en persbelangstelling kan rekenen.

De ticketverkoop aan beide kanten draait de laatste dagen op volle toeren. Het belooft dus alvast een sfeervolle wedstrijd te worden tussen de nummers 15 en 2 in het klassement.

Na het vertrek van James Van Vaerenbergh zal T2 Hans Verbeeck zondag de leiding nemen.

Hans, het zijn vreemde dagen. Jij staat zondag als trainer op het blad?

“Klopt. Ik heb de voorbije jaren altijd een tandem gevormd met James. We vormden een goed duo. Ik wil hem bij deze ook nog eens voor die goeie samenwerking bedanken.”

“Maar James heeft donderdag beslist dat het voor hem stopt en aan mij is gevraagd of ik tijdelijk wil overnemen, in afwachting van een nieuwe hoofdtrainer waar de club nu volop naar op zoek is.”

“Ik heb positief geantwoord op die vraag. Ik verzorg dus de voorbereiding op Lyra-Lierse en zal tijdens de match de groep coachen. Wat er na de match van zondag gebeurt, is aan de sportief manager en het bestuur om te beslissen.”

Lyra-Lierse is een club met een veelvoud van het budget van Racing. Op papier is het dus een ongelijke strijd?

“In theorie wel. Lyra-Lierse beschikt door zijn grote budget over een zeer sterke spelerskern, waar zowat alles wat je nodig hebt in aanwezig is: ervaring, kracht, techniek, overzicht en karakter. Als je ziet hoe ze door de competitie razen, dwingt dat veel respect af.”

“Maar in voetbal moet elke wedstrijd gespeeld worden. Een cliché, maar het is zo. Racing heeft zijn eigen wapens en heeft dit seizoen omzeggens nog geen enkele keer ondergelegen. We gaan dus uit van onze eigen sterkte. En we hopen natuurlijk ook op de steun van onze supporters.”

Is iedereen fit?

“Luckermans is langdurig geblesseerd. Correas en Dierickx zijn ook nog out. Dierickx is intussen weer aan het trainen, maar de wedstrijd komt nog te vroeg voor hem. Daarnaast ontbreekt Stoffels door werkverplichtingen. Voor de rest is iedereen selecteerbaar.”

Hans en spelers, veel succes zondag!
Supporters, allen op post!

Ter info: zaterdag tussen 9u en 16u kunt u in het chalet nog een ticket kopen voor de match.