Leuk: Racing-supporter Jimmy schenkt matchbal tegen Lille

U hoeft geen bedrijf te runnen of zelfstandige te zijn om een matchbal te sponsoren. Racing-supporter Jimmy Pootemans schenkt zaterdag de matchbal als verjaardagscadeau voor zijn vader.

“Ik doe dit uit liefde voor Racing en voor mijn vader. Hij is onlangs verjaard en dit is zijn verjaardagscadeau”, zegt Jimmy wanneer we naar zijn beweegredenen peilen voor dit even opmerkelijke als toffe initiatief.

“Ik stam uit een echte Racing-familie. Mijn opa is eind jaren 40 supporter van Racing geworden en die traditie is voortgezet in de volgende generaties.”

“Mijn vader heeft het virus aan mij doorgegeven en zo komt het dat ik nu samen met hem nog altijd ga kijken. Ik heb zelf een abonnement, hij betaalt liever elke wedstrijd zijn ticketje omdat dat meer oplevert voor de club.”

Waar staan jullie ergens in het stadion?

“Achter de goal. Al meer dan 20 jaar. We zoeken de linkerkant op, waar het wat rustiger is en we tijdens de wedstrijd ook wat kunnen praten met elkaar. Meestal over voetbal natuurlijk, over wat er op het veld gebeurt. Intussen gaat mijn moeder ook dikwijls mee.”

“Wij geven graag commentaar op wat we zien. Een beetje reclameren als er iets verkeerd loopt en natuurlijk hard juichen als het goed gaat.”

“De enige keer dat ik de laatste decennia niet achter de goal stond, was in de bekermatch tegen Zulte Waregem, in januari 2009. Toen stond ik samen met mijn broer in de hoofdtribune en zijn we tijdens de strafschoppenreeks toch nog in een hoekje kunnen gaan staan om zo dicht mogelijk bij de actie te zijn.”

“Die kwalificatie tegen Zulte Waregem, met de beslissende penalty van doelman Clepkens, is voor mij het hoogtepunt als Racing-supporter. Net als de rest van die bekercampagne, toen we als derdeklasser eerst eersteklasser Beerschot uitschakelden en nadien de kwartfinales speelden tegen Lierse.”

Heb je zelf voor Racing gespeeld?

“Ik niet. Ik heb in de jeugd van Nieuwendijk gespeeld, het huidige Groen Rood Katelijne. Maar mijn vader wel, bij de kadetten. Hij is moeten stoppen met voetballen, omdat hij op zijn 14e beginnen te werken is.”

“We mogen als schenker van de matchbal zaterdag de aftrap van de wedstrijd tegen Lille geven. Dat is natuurlijk niet hetzelfde als spelen, maar dat wordt ongetwijfeld een kippenvelmoment voor ons.”

“Het zal de tweede keer zijn dat we op het hoofdveld staan. De vorige keer was toen Racing in 2014 van 3e naar 2e klasse promoveerde en alle supporters het veld opliepen. We zouden het nooit in ons hoofd halen om het veld op te gaan, maar toen mocht iedereen het en zijn we gewoon gevolgd, tot op de middenstip.”

“Zaterdag zal ik daar weer staan met mijn vader. Misschien mag ik ook mijn dochtertje meenemen. Dat zou wel heel speciaal zijn, want dan zouden er 3 generaties Pootemans aanwezig zijn. Het zou een machtig moment zijn.”

Jimmy, bedankt voor jouw steun en tot zaterdag op OVK!

Een foto van Jimmy (rechts met zonnebril), met zijn vader (links) op Racing:
Ruimte voor externe advertenties: