Lee Roy De Keersmaecker komt Racing versterken

Racing blijft werk maken van zijn selectie voor volgend seizoen. Lee Roy De Keersmaecker is de volgende aanwinst die we kunnen voorstellen.

Lee Roy De Keersmaecker is een 29-jarige middenvelder die al heel wat watertjes doorzwommen heeft. Hij zal het middenveld van groen-wit ongetwijfeld nieuwe impulsen komen geven.

“Ik speel dit seizoen voor Kontich in 1e provinciale”, zegt Lee Roy. “Daar ben ik als kleine jongen beginnen te voetballen. Al snel kwam ik terecht bij de jeugd van Lierse, waar ik tot mijn 18e gebleven ben en de A-kern gehaald heb.”

“Van Lierse ging het naar Beveren, waar ik ook tot de A-kern behoorde en af en toe speelde. Vervolgens ben ik in 3e klasse beland bij Sint-Niklaas, waar ik een volwaardige basisspeler geworden ben.”

“Daarna zijn nog wat clubs gevolgd: Temse, Berchem en Duffel. Bij Duffel heb ik echter mijn kruisband gescheurd en daarom heb ik dit seizoen een stapje teruggezet naar 1e provinciale, bij Kontich, waar voor mij alles begonnen is.”

Op je 29e heb je veel ervaring in de hogere afdelingen, dat zal bij Racing zeker van pas komend volgend seizoen?

“Dat denk ik wel, ja. Zo is het me ook gezegd tijdens de transferbesprekingen. Net niet winnen, net op het einde de overwinning niet kunnen vasthouden: dat heeft ook met ervaring te maken. Het is dan leuk om te horen dat Racing zegt dat ik mee de ploeg moet helpen dragen.”

“Samen met onder meer Kurt Weuts (de spits die ook al voor Racing tekende, nvdr), en waarmee ik samenspeelde bij Sint-Niklaas, kan ik die ervaring brengen. We kennen het klappen van de zweep. Ik probeer daarnaast ook mijn zegje te doen als dat nodig is.”

“Ik ben kapitein bij Kontich en was dat ook in Duffel. Bij Berchem was ik dan weer vice-aanvoerder, het zal dus wel ergens in mij zitten. Ik zal die verantwoordelijkheden alvast zo goed mogelijk proberen uit te voeren.”

Kontich speelt de eindronde voor promotie naar 3e amateur, Racing strijdt tegen degradatie naar 1e provinciale. Een eventuele degradatie neem je er dus bij?

“Ja. Ik moet zeggen dat het niveau in de reeks me aangenaam verrast heeft. Er is uiteraard een verschil met nationaal voetbal, maar het is goed meegevallen. Vorig seizoen staken Lyra en Racing er bovenuit in 1e provinciale, nu is dat anders met 6/7 clubs die bovenaan aan elkaar gewaagd waren.”

“Maar als Racing zou zakken, dan mag het duidelijk zijn dat we er bovenuit willen steken. Mijn honger is dan ook groot om bij een ambitieuze club als Racing te kunnen gaan spelen.”

Racing heeft inderdaad ambitie met het nieuwe bestuur, met François De Keersmaecker als voorzitter en Michel Vanstallen er ook bij. Heb je er iets van meegekregen?

“Zeker. Racing is een traditieclub en daar hoor en lees je wel eens iets over. Laat me even zeggen dat François De Keersmaecker en ik achternaamgenoten zijn, maar dat hij geen familie van mij is (lacht).”

“Ik denk dat hun komst Racing een nieuwe boost gegeven heeft. Want er is stabiliteit nodig, na enkele degradaties en de strijd nu om het behoud in 3e amateur.”

“Ik heb altijd een zwak gehad voor clubs als Racing en Berchem. Er is altijd leven in de brouwerij.”

“Ik heb zelf trouwens al tégen Racing gespeeld, met Sint-Niklaas en Berchem in de toenmalige 3e klasse. Het waren altijd lastige wedstrijden in het hol van de leeuw. Voor Berchem was het dan ook nog eens een regionale derby, dat was heel plezant.”

“Kontich is een heel rustige club, klein, gezellig en familiaal. Bij Racing zal het ook gezellig zijn, maar daar komt dat enthousiasme van de supporters er bovenop. Dat is iets dat je een push geeft op het veld en waarvan we als speler gebruik moeten maken om Racing weer een stevige thuisreputatie te geven.”

Wat zijn jouw kwaliteiten als voetballer?

“Ik ben een middenvelder die op de 6 en 8 kan spelen. Ik ben iemand die graag de opbouw verzorgt en het spel op gang trekt. Ik ben niet zozeer een ballenafpakker, die heb ik graag naast of achter mij. Ik ben iemand die rust aan de bal wil creëren en de bal even bijhoudt als dat nodig is.”

“Ik scoor gemiddeld een keer of 3 per seizoen, maar dit seizoen bij Kontich sta ik wat hoger in het veld en heb ik al 10 doelpunten gemaakt.”

Doe er gerust nog een paar bij, Lee Roy, en volgend seizoen uiteraard ook op Racing!

Van harte welkom bij groen-wit en eerst nog veel succes met Kontich in de eindronde!