KRC Mechelen-KESK Leopoldsburg 3-0

Racing behaalde deze namiddag een deugddoende overwinning tegen KESK Leopoldsburg.

Racing kon deze namiddag geen beroep doen op de geschorsten Hmouda en Wout Kerckhofs en door schoolverplichtingen ontbraken bovendien ook Mertens en Fontaine. Het was groen-wit dat het gretigst aan de wedstrijd begon en via enkele uitbraken gevaarlijk kwam opzetten. Racing was een aantal keren dicht bij de openingstreffer maar jammer genoeg wou de bal er maar niet in. Rond de 24′ was het dan uiteindelijk toch raak, Janssens zorgde voor de 1-0. Op het einde van de eerste helft kwetste Dondo zich en moest noodgedwongen – en kermend van de pijn – van het veld worden gedragen, een ambulance kwam er aan te pas om hem af te voeren naar het ziekenhuis.

Na de hervatting maakten Hens (ipv Dondo) en Luckermans (ipv Yagan) hun wederoptreden in de competitie. We waren amper 10′ ver of ook Mariën moest gekwetst van het veld. Racing bleef het gevaarlijkst maar diende toch op te letten bij de uitbraken van de bezoekers. In de 66′ maakte Hens er 2-0 van en helemaal op het einde scoorde Huysmans de 3-0.

Volgende zondag wacht de volgende opdracht op het veld van KSV Bornem, hopelijk kunnen we dan doorgaan op dit elan.

Opstelling KRC Mechelen:
Ledent, Mariën (54’ Olensky), Dierickx, Bram Kerckhofs, Van Dorst, Van Delm, Dondo (46’ Hens), Yagan (46’ Luckermans), Huysmans, Janssens en Doncos.

Doelpunten (KRCM):
24′ Janssens
66′ Hens
90′ Huysmans

Gele kaarten (KRCM):
16′ Dierickx
90′ Van Dorst

De tussenstand in het klassement: link