KRC Mechelen-FC Helson Helchteren 2-3

Racing sloot het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Helson Helchteren. Bij de rust keek groen-wit aan tegen een 0-3-achterstand, in de tweede helft kon het nog terugkomen tot 2-3.

Na een huldigingsmoment voor Kevin Huysmans, Wout Kerckhofs en Sacha Fontaine voor het overschrijden van hun 100ste wedstrijd voor Racing en wederom Wout Kerckhofs als verdienstelijkste speler van het afgelopen seizoen, én de minuut stilte als eerbetoon voor de overleden Racing-supporter Raoul De Loenen en ex-technisch directeur Erwin Dekempeneer, werd de wedstrijd op gang gefloten.

Na 20′ kwamen de bezoekers na een snelle aanval en knappe afronding van Vanvoorden op voorsprong. Een goede 6′ later verdubbelde dezelfde Vanvoorden de voorsprong voor Helson, na een al dan niet voorafgaand buitenspel. In de 39’ scoorde Agten de 3-0, net nadat Racing een penalty had geclaimd voor hands in de 16 van Helson. We gingen rusten bij een 0-3-tussenstand. De Limburgers benutten gedurende de eerste helft al hun kansen, Racing had ook drie goede kansen, maar miste ze jammer genoeg alledrie.

We zagen een gemotiveerder Racing uit de kleedkamer komen, in de 58′ kreeg de thuisploeg een penalty toegewezen, Huysmans zette zich achter de bal maar besloot pal op de doelman. De grensrechter merkte echter op dat de doelman te vroeg was vertrokken, Huysmans mocht de penalty opnieuw nemen en ditmaal was het wel raak.

We waren 83′ ver toen de ingevallen Malezsewski de aansluitingstreffer kon scoren. Nadien kregen beide ploegen nog kansen maar er veranderde niets meer aan de stand.

Racing zakt samen met KFC Nijlen naar de Antwerpse eerste provinciale, Leopoldsburg naar de Limburgse eerste provinciale. Ternesse speelt de degradatie-eindronde.