Krachtig Racing bemachtigt drie dikke punten in Lebbeke

Racing heeft zaterdagavond drie belangrijke punten gesprokkeld op het veld van FC Lebbeke. Groen-wit haalde het met 1-2.

Na de 1-0 tegen Diegem ging Racing in Oost-Vlaanderen op zoek naar een tweede driepunter op rij.

In vergelijking met vorige week nam Jerko Guldix in het middenveld zijn plaats weer in, ten nadele van Arne Knollenburg.

Racing eiste vanaf het eerste fluitsignaal de bal op en toonde zich het dominante team op het veld. Lebbeke keek het een beetje aan en koos voor viriel spel, lange ballen en counters.

Veel kansen kregen de zowat 300 toeschouwers niet te zien in de eerste helft. Senne Goossens moest vroeg in de match al wel eens ver uitkomen om een tegenstoot van Lebbeke in de kiem te smoren, aan de overkant vuurde Gregory Carrez een laag schot af.

Iets voor het halfuur ging de bal op de stip na een duel in de 16 van Racing. Yentl Van de Velde, de langste man op het veld, begaf zich vastberaden naar de strafschop, maar vond een kwieke Senne Goossens op zijn weg.

Daarna was het weer aan Racing: Jaric Schaessens kon uithalen aan de rand van de 16, zijn schot verdween voorlangs. Net voor de rust stak Lebbeke de neus nog eens aan het venster, maar Senne Goossens liet zich niet verrassen.

In de tweede helft greep Racing Lebbeke steeds meer naar de keel. Alan Mayanga kwam na een knap opwippertje van Jens Heyvaert in schietpositie, maar hij kreeg de bal niet tussen de palen.

Het was uitstel van executie voor Lebbeke, want toen Wout Kerckhofs mee was opgerukt, de bal uit de voeten van een Lebbekenaar tackelde en hem op het hoofd van Maxim Versteeven schilderde, stond de 0-1 op het bord.

Een paar minuten later was het een tweede keer bingo. Een mooie cross van Yasin Mrani kwam voor de voet van Schaessens. De doelman van Lebbeke redde het schot, maar Mayanga was er als de kippen bij om in de rebound de 0-2 binnen te werken.

Racing kon wat vrijer ademen en had na een uur de wedstrijd helemaal kunnen beslissen. Een mooi lobje van Gregory Carrez belandde jammer genoeg net over doel.

Zo bleef het toch opletten voor groen-wit. Lebbeke kon Racing nooit echt verontrusten, maar 20 minuten voor tijd moest Goossens zich dan toch gewonnen geven op een kopbal in de verste hoek.

Bij 1-2 kon het in principe nog alle kanten uit. Lebbeke geloofde in een gelijkspel, een strijdlustig en hevig pressend Racing bleef zoeken naar een 3e doelpunt.

Dat laatste kwam er niet, maar in de toegevoegde tijd van de match leek de 2-2 zowaar toch nog in de maak. Het was Senne Goossens die zich met een knappe save op een kopbal aan de tweede paal tot matchwinnaar ontpopte. Zo bleef het 1-2: verdiend en knap werk van onze jongens!

Voor Lebbeke was het pas de eerste nederlaag in eigen huis dit seizoen, voor Racing is het dan weer de tweede overwinning op rij en mogelijk de start van een nieuw reeksje.

Volgende week zaterdag komt Sporting Hasselt op bezoek in het Oscar Vankesbeeckstadion. Na de thuisnederlaag van Jong KV Mechelen tegen Houtvenne wordt het een onvervalste topper tussen het nummer 2 (Racing) en het nummer 3 (Hasselt) in de rangschikking.

Racing speelde met: Goossens, Spaenhoven, De Paepe (56′ Knollenburg), Kerckhofs, Mrani, Guldix, Heyvaert, Schaessens (67′ Van der Brempt), Carrez, Mayanga (82′ Laureys) en Versteeven.

Gele kaarten voor Racing: De Paepe, Guldix en Mrani

Doelpunten:
52′ Versteeven 0-1,
55′ Mayanga 0-2,
71′ Van de Velde 1-2

Lees ook:
koop nu jouw ticket voor Racing – Sporting Hasselt (gesloten loketten op matchdag)
reserveer jouw tafeltje in ons restaurant voor Racing – Sporting Hasselt

IBO
IBO