Kim Vrints is de nieuwe keepertrainer van Racing: “Aparte sfeer”

De trainersstaf van Greg Vanderidt is zo goed als rond. Eerder deze week stelden we met Dimitri Huys de T2 voor, vandaag is het de beurt aan keepertrainer Kim Vrints.

Kim Vrints is 42. Hij heeft al tonnen ervaring opgedaan op de hogere echelons en is vast van plan bij Racing een nieuw en mooi verhaal te schrijven.

“Ik ben zelf altijd doelman geweest. Tot en met de beloften heb ik voor Lierse SK gespeeld”, zegt Kim.

“Daarna volgden onder meer Nieuwmoer in 1e provinciale, maar op mijn 27e ben ik al gestopt. Omdat ik al heel snel wist dat ik keepertrainer wilde worden. Ik heb daar mijn volle focus op gezet.”

Hoe is jouw loopbaan als keepertrainer dan geëvolueerd?

“Ik ben op het laagste trapje begonnen bij Brecht in 3e provinciale. Via 2e-provincialer Loenhout ben ik bij Hoogstraten beland. Daar heb ik eerst de jeugd gedaan, gevolgd door 6 jaar A-kern in 2e amateur.”

“Vervolgens ben ik naar Rupel Boom getrokken, waar ik Greg Vanderidt heb leren kennen. Het was een zeer fijne en warme samenwerking met Greg.”

“In onze technische staf stonden alle neuzen meteen in dezelfde richting. We weten wat een team nodig heeft om te presteren, we willen er samen echt iets van maken. Ook nu bij Racing uiteraard.”

“De laatste 4 jaar heb ik bij Cappellen gezeten in 2e amateur. Een goeie en familiale club met zeer capabele mensen in de werking. Eigenlijk was er geen reden om daar weg te gaan, maar Greg heeft me gevraagd en ik vind het een echte uitdaging om weer met hem en Dimitri te kunnen werken.”

“Daarnaast is er natuurlijk de club Racing Mechelen. Een project dat me heel hard aanspreekt. Een echte traditieclub. Ik heb een rondleiding gekregen in het stadion dat een heel aparte sfeer uitademt. Ik ben echt in blijde verwachting om op Racing te kunnen werken.”

Ken je mensen op Racing?

“Ruben Smet van bij Hoogstraten, toen ik daar net aankwam en eerst de jeugd deed. Ruben heeft alles in zich om een van de beste doelmannen te zijn van de reeks waarin we volgend seizoen spelen.”

“Daarnaast weet ik dat er 3 jongere keepers zijn. Heel goed, want ik werk graag met jonge doelmannen. Ik denk dat ik in het algemeen heel goed aanvoel wat een keeper nodig heeft, ook een jonge keeper.”

“Wat voor mij een goeie doelman is? Iker Casillas, de vroegere doelman van Real Madrid, is voor mij altijd een voorbeeld geweest. Misschien niet de grootste doelman in centimeters, maar technisch zeer sterk en snel.”

“Ik houd van rustige types met de nodige maturiteit. Momenteel kun je natuurlijk niet rond iemand als Thibaut Courtois, een grote en steengoeie keeper met een zeer groot bereik.”

Hoe schat jij de reeks in waarin we terechtkomen?

“Het worden heel leuke affiches, absoluut. Het wordt een leuke competitie met veel toeschouwers.”

“Die aandacht zal voor de spelers misschien wat spanning met zich meebrengen, ik ben benieuwd hoe we ons in die sfeer zullen gedragen en presenteren op het veld. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat zal goedkomen.”

Met Nesta Vallez en Hatim Akarom ken je twee spelers die afgelopen seizoen bij Cappellen actief waren. Vallez is een Mechelaar, maar wat kun je nog vertellen over Akarom?

“Hatim is een heel aangename, rustige gast. Zeer professioneel. Hij staat op de rechtsback, maar kan ook hoger op het veld spelen. Hij werkt hard op training en zal zich snel integreren.”

“Hij zal een echte aanwinst zijn voor Racing. Snel, technisch goed…”

Jij staat duideiijk te popelen om eraan te beginnen.

“Zeker! We hebben nu nog een beetje vakantie en dan vliegen we erin.”

“Ik maak met plezier de trip van Wuustwezel, waar ik woon, naar Mechelen-Noord. Met de files rond Antwerpen kan dat wel eens een lange rit opleveren, maar ik jaag me daar niet in op. Ik zit veel in de auto en dat stoort me niet.”

“Het is goed dat ik met Racing aan een nieuw verhaal kan beginnen. Het is prima dat je jezelf geregeld triggert om er 100% voor te gaan en dat is wat wij als trainersstaf bij Racing doen.”

Veel succes bij Racing, Kim!