KFC Sint-Lenaarts-KRC Mechelen 1-0

Racing maakte zaterdagavond de verplaatsing naar de derde geklasseerde uit de stand, KFC Sint-Lenaarts. Het was ook de eerste wedstrijd onder de nieuwe coach, Chris Andries.

De eerste kans was voor Racing, Bram Kerckhofs zette zich door tot dicht bij doel, maar zijn actie kreeg jammer genoeg geen vervolg. We waren 20′ ver toen de thuisploeg zich tot tweemaal toe toonde, Ledent kwam bij de eerste poging goed tussen en een kopbal ging maar net naast zijn doel. Op een minuut van de pauze kregen de bezoekers een Reuzenkans, Sint-Lenaarts kreeg een corner maar niet weggewerkt, de bal lag net voor de lijn, maar niemand van Racing kon hem binnentrappen.

In de 59′ was er een vrije trap voor Sint-Lenaarts, Ledent kon de bal knap uit zijn doel weren. Even later was het de beurt aan Racing om een vrije trap te nemen, Wout Kerckhofs zette zich achter de bal maar zijn schot werd door de thuisdoelman uit het doel gehouden. In de 73′ trapte Huysmans vanuit een scherpe hoek op de kruising, bijna stond de 0-1 op het bord. Enkele minuten later was het echter wel raak aan de overzijde, bij een counter van Sint-Lenaarts belandde de bal – via een Racing been – in doel. De groen-witten zetten nadien alles op alles op de gelijkmaker. In de 78’was er een voorzet van Van Delm, de hoek was echter te scherp voor Huysmans.

Ondanks het eindoffensief van Racing veranderde er niets meer aan de stand.