Kevin Eyeson komt Racing-defensie versterken

Met het oog op volgend seizoen heeft Racing Kevin Eyeson aangetrokken. De 25-jarige rechtsback komt in de zomer over van Lille.

Kevin, we storen jou even tijdens het fitnessen. Kun je eens vertellen hoe je beginnen te voetballen bent?

“Bij Hand in Hand Turnhout. Daarna speelde ik tot de U13 bij Turnhout. Vervolgens volgden Lierse en KV Turnhout, waar ik op mijn 18e in de eerste ploeg gedebuteerd ben.”

“Ik heb daar twee jaar in de eerste ploeg gespeeld, tot de overname van Wadi Degla en er Egyptenaren kwamen spelen.”

“Ik ben dan naar FC Turnhout in 2e provinciale vertrokken, waar we kampioen geworden zijn. De club is vervolgens een fusie aangegaan met KV Turnhout en zo ben ik in 3e amateur gaan spelen. We zijn daar ook weer kampioen geworden en zo ben ik in tweede amateur terechtgekomen.”

“Sinds dit seizoen speel ik voor Lille, in eerste provinciale. Daar beleven we een moeilijk seizoen. De verwachting was dat we voor de titel zouden spelen, maar we moeten zelfs uitkijken dat we niet degraderen.”

Met Racing probeer je dan weer een stapje vooruit te zetten, hoewel ook wij volgend seizoen misschien wel eens in 1e provinciale zouden kunnen spelen?

“Ja. Sportief en extra-sportief is dat toch een promotie. Ik heb indertijd met Turnhout een paar keer tegen Racing gespeeld en dat waren altijd geladen duels, zeker naast het veld.”

“Racing is een heel mooie club, met een mooi stadion, een echte traditieclub. Met leuke supporters. Ik herinner me nog een van hun spreekkoren: “We zullen zien om kwart voor tien. (lacht).”

“Als Racing zou degraderen, wat ik niet hoop, dan zullen we met een kern aan het seizoen beginnen die competitief is. En dan zal de uitdaging zijn om meteen weer naar de nationale afdelingen te promoveren.”

Kun je jezelf omschrijven als voetballer?

“Ik ben een rechtsback, maar kan eventueel ook links en centraal spelen. Ik ben misschien niet de meest elegante speler, maar ik ben wel een loper en moet het ook van mijn duelkracht hebben.”

“Ik probeer niet alleen defensief mijn werk te doen, maar ook offensief mijn steentje bij te dragen.”

Wat doe je naast het voetbal?

“Ik ben mijn studie aan het afronden. Ik volg sociaal en cultureel werk. Ik ben al aan het solliciteren voor een job in de jeugdsector. Ik woon in Berchem en verhuis mogelijk naar Merksem, niet ver dus van Mechelen.”

Kevin, veel succes nog dit seizoen bij Lille en alvast van harte welkom op Racing volgend seizoen!

Liggen onder contract voor 2019-2020:
– Wout Kerckhofs
– Bram Kerckhofs
– Nils Van Delm
– Indy Van Bulck
– Alec Mertens
– Sabri Hmouda
– Niels Mariën
– Dean Doncos
– Kurt Weuts
– Kevin Yagan
– Yaron Coen
– Kevin Eyeson

Verlaten de club na dit seizoen:
– Kevin Huysmans (GR Katelijne, 2e prov)
– Christophe Van Dorst (Tisselt, 2e prov)
– Savio Stoffels (GR Katelijne, 2e prov)
– Wannes Janssens (Heikant Berlaar, 1e prov)
– Auguy Dondo (Diegem, 2e amateur)
– Dean Malezsewski (Sterrebeek, 1e prov)
– Sacha Fontaine

Kevin Eyeson tekent zijn contract bij Racing: