Jaric Schaessens zondag tegen ex-club Lyra-Lierse: “Gezonde spanning”

Voor Jaric Schaessens is de wedstrijd tegen Lyra-Lierse zondag extra speciaal. Hij ontmoet immers de ploeg waar hij de voorbije twee seizoenen voor speelde.

Jaric maakte in de zomer de oversteek van Lyra-Lierse naar Racing. Al in de voorbereiding toonde hij tot wat hij in staat is, met een basisplaats in de competitie tot gevolg.

“Alles is vanaf het begin goed verlopen. Ik ben goed opgevangen bij Racing. De voorbereiding verliep perfect en ook in de competitie zijn we goed gestart”, zegt Jaric.

“Ik voelde me al snel op mijn gemak bij Racing en ben nog altijd superblij dat ik voor deze club mag spelen.”

Racing staat na 13 speeldagen op de 3e positie. Knap, en er zat zelfs wat meer in, want hier en daar gingen de punten wat ongelukkig verloren. Hoe zie jij dat?

“Er is altijd ruimte voor verbetering. Misschien hadden we inderdaad nog wat meer verdiend, maar op zich staan we goed in het klassement.”

“Dat de supporters na bepaalde matchen wat kritisch waren, hoort erbij. Het zijn de fans die de club dragen, dus mogen ze kritisch zijn.”

Tegen Hasselt vorig weekend verloor Racing met 0-1. Hoe kijk je daarop terug?

“We waren allemaal zeer teleurgesteld met dat resultaat. Het was een wedstrijd waar meer inzat, zeker op basis van onze eerste helft.”

“Ik denk dat iedereen wel het gevoel had dat wie eerst scoorde de match wellicht zou winnen. Die 0-1 viel voor ons dan ook nog op een wat ongelukkige manier…”

“Het is een cliché, maar het is nu eenmaal zo: in deze reeks kan iedereen van iedereen winnen. Ik denk niet dat we echt al een makkelijke wedstrijd gespeeld hebben. Elke week opnieuw is het knokken.”

Wat zijn volgens jou de sterke punten van onze kern?

“Fysiek zijn we top. Dat is iets waar de coach zeer hard op hamert: fysieke paraatheid.”

“Daarnaast beschikken we over een groep die zeer goed aan elkaar hangt. Dat merkte ik al toen ik bij Racing aankwam en dat heeft de mini-stage in de zomer alleen maar versterkt.”

“De ruime kern is ook een voordeel. Als we met een blessure of schorsing zitten, heeft de coach genoeg mogelijkheden om te wisselen. Of de concurrentie niet te groot is? Concurrentie is gezond.”

Ben je zelf tevreden over wat je dit seizoen al kunnen brengen hebt?

“Ik probeer altijd hard te werken voor het team en op die manier iets bij te brengen, waar de coach me ook zet.”

“De ene wedstrijd is de andere niet, maar voor mij is die inzet altijd de basis. Als het wat minder goed loopt, probeer ik op een alternatieve manier mijn steentje bij te dragen.”

Zondag komt jouw ex-club naar OVK. Kun je iets vertellen over Lyra-Lierse?

“Een groot deel van de spelersgroep van vorig seizoen is er nu nog altijd. Lyra-Lierse beschikt over een sterk geheel met goeie voetballers en een brok ervaring.”

“En ze hebben goeie spitsen. Jordy Peffer, die sinds 2019 voor Lyra-Lierse speelt, heeft vorig weekend zijn 100e doelpunt gemaakt voor de club. Dat wil iets zeggen.”

Heb je contact gehad met die jongens deze week?

“Ik heb al wat berichtjes gekregen, ja (lacht). Van een aantal spelers en de masseur. “Ben je er klaar voor?”, vragen ze dan. “Zeker”, antwoord ik (lacht).”

“Het zal speciaal zijn om tegen die jongens te spelen. In de competitie is het trouwens nog maar 1 keer eerder gebeurd dat ik tegen een ex-club gespeeld heb, dat was dit seizoen met Racing tegen Rupel Boom.”

“Ik zal met een gezonde spanning aan de aftrap komen, maar dat heb ik altijd wel. Het is gewoon een teken dat je er als voetballer mee bezig bent.”

Veel succes zondag, Jaric!

Lees ook:
alleen tickets in voorverkoop: woensdag, donderdag en vrijdag in het chalet
koop hier jouw ticket in onze digitale ticketshop (zaterdag om 18u gaat de ticketshop dicht)

Veldeman
Veldeman