“In Lille strijden voor onze club, onze kleuren en onze fans”

Zaterdagavond spelen de nummers 1 en 2 tegen elkaar. Lille ontvangt Racing Mechelen in de onvervalste topper van de 23e speeldag.

Racing heeft 18 op 18 op zijn rapport, Lille doet nog beter met 24 op 24. Lille verloor al 14 wedstrijden na elkaar niet meer. Alleen Wezel snoepte Lille op 30 november nog wat punten af met een 3-3-gelijkspel.

De laatste nederlaag van Lille dateert van 19 oktober, op het veld van…Racing. Het werd 2-1 op OVK. Intussen volgt Racing op 8 punten van de koploper.

Dave De Herdt kijkt uit naar de topper. Coach, de beste twee ploegen staan nu tegenover elkaar?

“Klopt. Iedereen spreekt al weken over deze wedstrijd, en ik geef toe: ze spookt al een tijdje door mijn hoofd.”

“Maar ik ben blij dat de spelersgroep zich de afgelopen weken telkens geconcentreerd heeft op de eerstvolgende wedstrijd en dus niet met Lille bezig was.”

“We mochten absoluut geen steek laten vallen in de weken voor deze wedstrijd, en dat hebben de spelers dus goed gedaan, met die 6 overwinningen op een rij. Nu is het aan ons om na de 18 op 18 onderling uit te maken wie het beste team is. Tijdens de heenwedstrijd heeft iedereen al gezien hoe close we bij elkaar liggen.”

Als Racing verliest is de titel weg, bij winst is hij nog mogelijk?

“Juist. Deze wedstrijd zal beslissend zijn als Lille wint. Winnen wij, dan krijgt onze hele club een boost. En dan hoop ik dat ze in Lille gaan twijfelen. Maar dan nog mogen we niet stilvallen en moeten we blijven presteren.”

Als Vosselaar geen licentie aanvraagt voor 2e amateur, degradeert het naar 1e provinciale en promoveert ook de nummer 2 uit onze reeks rechtstreeks. Zit dat in het achterhoofd?

“Neen, daar ben ik nog niet mee bezig. Zolang dit niet officieel bevestigd is, interesseert me maar 1 plaats: de eerste.”

“Als we zaterdag zouden verliezen, zal ik heel zwaar ontgoocheld zijn. Ik en de hele ploeg willen maar één ding en dat is zaterdagavond 3 punten meebrengen naar Mechelen.”

Hoe staat het met de geblesseerde, geschorste en zieke spelers?

“Met Wout Kerckhofs beslissen we pas zaterdagavond. Wout, ikzelf en de medische staf moeten dit in onderling overleg doen. Ik wil zijn seizoen niet op de helling zetten door hem per se te laten spelen.”

“Kurt Weuts is ziek geweest en de vraag zal zijn of hij voldoende hersteld is.”

“Jens Morissens wordt woensdag opnieuw geopereerd. De gemene fout tijdens de match tegen Oppuurs – die overigens niet bestraft is – heeft zijn meniscus opnieuw geraakt. Jens staat opnieuw voor lange tijd aan de kant.” (klik hier voor meer info over de knieblessure van Jens)

Dit is een wedstrijd waar iedereen naar uitkijkt. Hoe zie jij dat?

“Ik hoop dat we met Racing een echte volksverhuis teweeg kunnen brengen zaterdagavond, want we hebben de steun van onze supporters meer dan ooit nodig.”

“Onze spelers zullen tot de laatste minuut strijden voor onze club, onze kleuren en voor onze fans!”

Veel succes morgen!
Supporters op post voor deze topper!

Ruimte voor externe advertenties: