“Ik draag deze zege op aan Denise, Jeannine, André en Ronny”

Racing behaalde zondagnamiddag een mooie en deugddoende uitoverwinning op Herentals. Na afloop polsten we bij T1 Dave De Herdt naar zijn analyse van deze wedstrijd.

Coach wat zijn jouw bevindingen i.v.m. deze uitzege?

“We ondervonden gedurende de eerste helft wat moeilijkheden, omdat de thuisploeg heel breed speelde en op zo’n breed veld leverde dat toch wel wat problemen voor ons op. Op de momenten dat we in balbezit kwamen hebben we echter goed gebruik kunnen maken van de ruimte.”

“Ik ben hier twee wedstrijden komen bekijken en toen zag ik dat niet-voetballende ploegen toch wel wat moeilijkheden ondervonden met de grootte van het veld. Je mag immers de voetballende kwaliteiten van dit Herentals niet onderschatten. We hebben het geluk gehad om te kunnen scoren vijf minuten nadat een doelpoging van Herentals op de doelpaal belandde en de herneming hoog over ging. Het was duidelijk dat dit voor de thuisploeg een harde dobber was, zeker toen we op slag van rust ook nog de 0-2 konden scoren.”

Dit Herentals staat onder zijn mogelijkheden geklasseerd?

“Dit Herentals staat zeker onder zijn mogelijkheden geklasseerd, dat zag je ook in de eerste helft, wanneer ze ons bij momenten pijn hebben gedaan. Gedurende de tweede helft zijn we echter niet meer in de problemen gekomen. We hadden bovendien de mogelijkheden om de kloof verder uit te diepen. Ik ben vooral blij dat we de nul hebben kunnen houden, en dat voor de eerste maal dit seizoen.“

De ambitie blijft?

“Die blijft zeker, je moet dat niet onder stoelen of banken steken. Ik ben binnengehaald om met deze ploeg te promoveren, ook al is het een hele zware reeks. Je kan dit elke week via de resultaten vaststellen. Bekijk nu Berg en Dal: zij behalen een nul op zes in de laatste twee wedstrijden en dan heb je ook nog De Kempen die fantastisch voetbal spelen, dat heb ik vorige week zelf nog kunnen vaststellen.”

“Het zal een lange en zware competitie worden en we moeten proberen om zo lang mogelijk bij te blijven en vanaf januari-februari een niveau hoger te schakelen én te proberen om een kloofje te maken.”

“Ik wens langs deze weg ook een dankwoord te uiten aan Denise, Jeannine, André en Ronny omdat ze er voor zorgen dat er vóór elke uitwedstrijd een maaltijd klaarstaat voor de spelers en de technische staf. Daarom draag ik deze zege aan hen op!”