fbpx

“Hoop dat supporters ons massaal volgen naar Zoersel”

Zaterdag moet Racing aan de bak op het veld van Antonia in Zoersel. In de aanloop naar deze wedstrijd blikken we met onze coach vooruit op deze confrontatie.

Coach, hoe is de week verlopen?
“Maandag – op het kunstgras in Muizen – hebben we schitterend getraind, het was zelfs zo scherp dat ik af en toe heb gezegd: ‘jongens pas op!’. Op het einde van de training heb ik verwezen naar onze tegengoal tegen Lille. Zulke goals mogen niet vallen, het was zuiver een gebrek aan scherpte en concentratie.”

“Dinsdag op OVK was het opnieuw heel goed trainen. David  – die de velden mee onderhoudt – verdient hiervoor een pluim, hij doet zo hard zijn best dat ik er enkel maar respect voor kan hebben.”

“We hebben de training afgesloten met een toernooivorm, waarin enkel de winnaar geen opdracht krijgt tijdens ons kerstdiner, de andere zullen ploegen een ludieke opdracht voorgeschoteld krijgen. Hierover volgt later meer nieuws!”

“We hebben deze week goed kunnen trainen, en dit was ook nodig want de opdracht van zaterdag is veel moeilijker dan velen denken.”

Tegen Lille moest je met een vertimmerd elftal starten, zijn er voor morgen wat minder kopzorgen?
“Neen, de vervangers hebben het goed gedaan, dat maakt het dus moeilijk voor de technische staf. Maar dat zijn positieve problemen.”

“Buiten Morissens is toch ook Lee Roy onzeker, hij incasseerde een trap tegen Lille en die pijn is nog niet weg, afwachten dus wat het zaterdag zal worden. Lee is een belangrijke schakel in ons geheel en daarom zal ik ook zo lang mogelijk wachten om een beslissing hierover te nemen.”

Wat mogen we morgen van onze tegenstander verwachten?
“Antonia doet het schitterend, het enthousiasme van hun coach straalt volledig af op het elftal en ze zullen het ons zeer moeilijk maken. Yves heeft heel veel ervaring en ik ben er van overtuigd dat hij een plan klaar heeft om het ons moeilijk te maken. Thuis is Antonia ook steeds sterker, ze hebben een uitstekende thuisreputatie. Ik herinner me nog de wedstrijd van een aantal jaren geleden in 1ste provinciale tussen Antonia en Beerschot Wilrijk – toen ik er assistent was – dit was een heel erg lastige avond op een heel zwaar terrein.”

“Van onderschatting mag absoluut geen sprake zijn. Ze verloren nipt op Heikant en scoorden in de daarop volgende wedstrijden maar liefst 14 keer in 4 wedstrijden en behaalden zo een knappe 10 op 12. Ondanks dat moet Racing gewoon naar zichzelf kijken, al hebben de vervangers het me niet makkelijk gemaakt. Ze lieten me immers zien dat ik op hen kan rekenen als ik ze nodig heb.”

“Ik hoop dat onze supporters ons massaal volgen naar Zoersel, zodat we ook nu weer het gevoel hebben dat we thuis spelen.”

Supporters, kom onze jongens morgenavond aanmoedigen op het veld van Antonia!