fbpx

Hoe gaat het met… Bart Godts?

Het is weer tijd voor het volgende interview in onze rubriek “Hoe gaat het met…?”. Ditmaal komt ex-Racing T2 Bart Godts aan het woord.

Bart was in het seizoen 2016-2017 assistent-coach onder T1 Mario Michiels. Deze tandem kon – ondanks hun inspanningen – Racing jammer genoeg niet in derde amateurklasse houden.

Bart, je was één seizoen T2 onder hoofdcoach Mario Michiels, hoe ben je in die functie beland?

“Eerder toevallig. Racing was op zoek naar een hoofdtrainer en T2, verschillende mensen bij Racing wisten dat ik een voetbalverleden had en spraken mij aan of ik niet geïnteresseerd was. Ik moest er niet zo lang over nadenken. Na een paar ontmoetingen met het bestuur was de deal rond. Natuurlijk beschouwde ik het als een eer om voor de club te kunnen werken.”

“Zelf was ik in die tijd ook regelmatig op Racing terug te vinden, vermits mijn zoon Matz in de jeugd speelde.”

“Net voor mijn zoon in de jeugd van Racing kwam spelen, waren er ook al twee jongens uit de USA die bij de beloften van Racing speelden: Irvin Gijon en Donovan Rico. Beide spelers verbleven bij mij thuis en uiteraard volgde ik hun prestaties bij Racing op de voet.”

“Toen ik zelf nog jong was, zo’n 14-15 jaar, volgde ik Racing ook al en was mijn favoriete speler Guy Kiala.”

Wat is je verder nog bijgebleven van dat seizoen als T2?

“Dat het een zeer moeilijke periode was voor de club met veel sportieve en extra-sportieve problemen. Ondanks deze problemen is mij vooral de enorm familiale sfeer die er heerst op Racing bijgebleven. Groen-wit is een ploeg die ondanks de moeilijkheden altijd als één blok naar voor zal treden.”

“Sportief is mij vooral – ondanks de mindere prestaties – de trouwe supportersschare bijgebleven, die zowel in thuis- als uitwedstrijden aanwezig was. En ook dat elke tegenstander heel veel respect had voor Racing Mechelen.”

“En als ik er toch een wedstrijd mag uitpikken was het die thuis tegen Diegem: het debuut van Matz in de basis.”

Was het niet moeilijk om je zoon Matz onder je hoede te hebben?

“Ik moet zeggen dat dit niet evident was vermits iedereen dit kritisch ging bekijken en de prestaties van Matz met een zeer scherp oog zouden beoordeeld worden. Daar had ik het zelf soms moeilijk mee omdat hij voor mij een speler van Racing was zoals de anderen, met goede en minder goede dagen.”

“Ik was zeer kritisch tegenover Matz – eigenlijk mocht dit niet de bedoeling zijn – daardoor kreeg ik wel eens het verwijt van de T1 dat ik voor hem te streng was. Langs de andere kant was ik als vader natuurlijk zeer fier en kon ik hem ook als trainer complimenten geven bij goede prestaties.”

Heb je nog contact met spelers en stafleden van je tijd bij Racing?

“Nee, jammer genoeg niet .”

Hoe is je verdere trainerscarrière verlopen?

“Na Racing ben ik als T2 naar Sterrebeek getrokken en na enkele jaren – met een kleine tussenpauze – ben ik er nu T1.”

Hoe verloopt het momenteel bij Sterrebeek?

“Goed, we hebben een heel nieuw team moeten opbouwen, zowel op bestuurlijk vlak als op het veld, maar dit is zeer mooie uitdaging. We kunnen nu zonder veel druk werken aan een mooi project met jonge voetballers van rond de kerktoren.”

Hoe vul je tegenwoordig jouw dagen?

“Ik ben tewerkgesteld in de IT bij DXC IT. Met de Corona-toestanden is het zeer druk en heb ik mijn handen vol met de projecten die we binnen onze deadline moeten behalen. Dus de dagen zijn zeer goed gevuld.”

“DXC IT is een IT bedrijf gelokaliseerd in Mechelen, dus de connectie met Mechelen is er nog steeds, ons gebouw is op een kilometer of 5 van OVK.”

“Privé heb ik me – zoals bij zoveel mensen in de periode van de lockdown – iets meer kunnen bezighouden met het onderhoud van de tuin en andere klusjes in en rondom het huis waar normaal geen of weinig tijd voor overblijft.”

“Verder is voetbal een passie voor mij, ik heb zelf steeds gevoetbald en nu met twee voetballende zonen – Matz en Mika – spendeer ik een groot deel van mijn vrije tijd aan hen.”

“De laatste tijd heb ik bovendien een nieuwe passie ontdekt: fietsen. In de weekends – zonder voetbal – probeer ik nu nu enkele kilometers te fietsen.”

Ben je na je vertrek Racing nog blijven volgen?

“Zeker en vast. Jammer genoeg heb ik niet steeds de ruimte en tijd gehad om wedstrijden live te gaan bekijken, maar via de sociale media kan je veel van Racing volgen.”

Heb je nog een boodschap voor onze supporters?

“Ik ben ervan overtuigd dat Racing zal terugkeren naar de hoogste regionen van het voetbal. Geduld zal de rode draad zijn, maar de weg die de club nu is ingeslagen is zeker en vast zeer positief. Stap voor stap komt Racing terug en ik zou zeggen: geniet van elke wedstrijd!”

“De grootste sterkte van Racing zijn nog steeds de trouwe supporters en de vele sympathisanten en vrijwilligers. Dankzij hun aanwezigheid in de moeilijke jaren is Racing nog steeds “alive and kicking”.”

“Veel succes gewenst voor het komende seizoen en in de toekomst!”