Heyvaert: “Scoren in de slotminuut, dat zijn de mooiste zeges”

Eerste basisplaats en eerste winning goal: Jens Heyvaert kon zich geen betere zaterdag 19 oktober wensen.

Racing klopte Lille met 2-1, met voor het eerst Jens Heyvaert aan de aftrap. De middenvelder draafde centraal op, als vervanger van de geschorste Sabri Hmouda.

Jens, hoe blik je terug op deze overwinning?

“Ik vind dat we een goeie match gespeeld hebben, zeker in de eerste helft. Na de rust was het misschien wat onrustiger en wat slordiger, maar het is een verdiende overwinning, want Lille creëerde weinig kansen.”

“In de eerste helft hadden we zelf minstens 2 keer moeten scoren. We deden het maar één keer. De 1-1 was een domper. Het was tijdens de rust stil in de kleedkamer. Je merkte dat we daar toch even van moesten bekomen, maar we zijn er na een tijdje weer doorgekomen en hebben daarna weer kansen afgedwongen.”

“Chapeau voor onze doelman! Vinnie heeft ons recht gehouden. De strafschop die hij stopte, was een kantelmoment. Mentaal heeft dat voor ons de doorslag gegeven. Op het einde kon ik dan zelf een penalty benutten en winnen we, dus opdracht volbracht.”

Het was een driepunter waar Racing hard voor moeten werken heeft, he?

“We hebben goed proberen te voetballen. Naar Lille hebben we als tegenstander niet veel gekeken, dat is met onze ploeg niet echt nodig.”

“Als wij ons ding kunnen doen, dan moeten wij elke match kunnen winnen, is dat nu tegen de laatste of de eerste. Dat hebben we vandaag gedaan en dus zijn de 3 punten verdiend.”

Hoe is jouw eerste basisplaats je bevallen, want je hebt er lang op moeten wachten?

“Klopt. Ik had misschien gehoopt om wat eerder aan de aftrap te mogen komen, maar ik snap ook dat de ploeg er al wat stond op het moment dat ik op Racing aankwam. Dat was vrij laat in de voorbereiding.”

“Ik heb me eerst wat moeten aanpassen terwijl de andere spelers elkaar al beter kenden en er ook al min of meer een ploeg gevormd was. Maar ik ben heel blij dat ik vandaag een eerste keer mocht starten.”

Tevreden over jouw prestatie?

“Toch wel, ja. Af en toe was het nog iets te slordig, maar in het algemeen ben ik content.”

“Ik heb me bewust wat lager in het veld gezet, wat misschien een beetje tegen mijn natuur is. Ik was voorzichtig, omdat ik een hele week gesukkeld heb met een blessure, een verrekking in mijn hamstrings. Ik heb maar half en half kunnen trainen. Het was niet heel erg, maar ik ben wel elke dag bij de kine geweest. Gelukkig heb ik er in de match eigenlijk geen last van gehad.”

En dan neem jij op het einde meteen die strafschop. Dat moet je toch durven?

“Ik ben aan kapitein Lee De Keersmaecker gaan vragen of ik hem mocht trappen, want bij mijn eerste basisplaats wilde ik dat toch eerst zeker weten. Hij zei dat het mocht.”

“Het was niet de eerste keer dat ik een penalty trapte, bij mijn vorige teams heb ik dat ook veel gedaan. Het was speciaal en natuurlijk heel plezant dat die penalty ons de volle buit opleverde. Daarvoor voetbal je. Als je in de laatste minuut kunt scoren, dan is dat prachtig. Dat zijn de mooiste overwinningen.”

Bevalt het je bij Racing?

“Dat er veel kwaliteit was, wist ik voor ik tekende. Maar ik heb hier ook een heel plezante groep gevonden. Het is hier heel leuk en dat is belangrijk, want alleen met kwaliteit kom je er niet.”

“Ik ben zeer tevreden dat ik deze stap gezet heb. Ik ben gezakt in niveau, van tweede amateur naar 1e provinciale, maar ik zit in een ambitieuze club en we hangen heel goed aan elkaar. Dat maakt van een ploeg een echte titelkandidaat. Ja, ik heb er echt heel veel zin in.”

Ruimte voor externe advertenties: