fbpx

Het nationale Unified-team verslaat de ploeg van de BV’s

Gisteren namen het nationale Unified-team en een ploeg van Foundation Mechelen, samengesteld uit BV’s en ex-voetballers, het tegen elkaar op op het kunstgrasveld van OVK.

De aftrap van dit treffen werd gegeven door schepen van sport, Abdrahman Labsir en Racing-voorzitter, François De Keersmaecker.

In het nationale Unified-team – dat een jaar geleden werd opgericht – spelen zowel spelers met als zonder beperking. Het team is een initiatief van de Belgische voetbalbond en Special Olympics.

Het heeft als doel de G-sport en de sport voor mensen zonder beperking met elkaar te combineren en de G-sport daardoor ook meer in de kijker te zetten.

Het was bovendien de allereerste wedstrijd van dit team dat onder de leiding staat van G-sport-ambassadeur Piet den Boer. Door de coronacrisis hadden ze nauwelijks de kans gehad om samen te trainen.

De tegenstander was een een team samengesteld uit onder meer de acteurs Andy Peelman en Jeremy Vandoorne, zanger Matthias Lens, ex-voetballers Mike Verstraeten, Gunther Schepens, Bart Van Winckel en Kris Slachmuylders, Qmusic-presentator Vincent Fierens en Tim Wauters alias ‘Timtation’ uit Temptation Island. Christophe Stienlet was de omroeper van dienst.

Het Unified-team won de partij makkelijk met 10-5 en won achteraf ook nog de strafschoppenreeks.

De foto’s van dit event kunt u hier bekijken.

Het nationale Unified-team