Het kampioenenfeest: wat doen we zaterdagavond allemaal?

Zaterdag zetten we op Racing een punt achter een lang en slopend, maar vooral boeiend en succesvol seizoen. Zowel voor onze 1e ploeg als voor onze jeugdwerking.

Om een geweldige campagne te vieren, gaan we zaterdag een feestje bouwen in het Oscar Vankesbeeckstadion.

We beginnen de avond om 17u, met muziek van DJ Yoni. Op dat moment begint in het Racing-restaurant ook de avondshift van onze paelladag.

Om de mensen die paella komen eten de kans te geven om het feestje bij te wonen, wachten we tot het einde van de tweede paella-shift en beginnen de huldigingen iets na 19u.

Op het eerste oefenveld (als je OVK binnenkomt), zul je een klein maar knus podium zien op de plaats waar normaal gezien de goal staat. De ballenvanger wordt opgerold. Iedereen kan plaatsnemen op/aan de banken/tafels aan de kant van de inkom en het chalet.

Aangezien we een brandweg moeten vrijhouden, is het belangrijk dat we genoeg plaats laten tussen het podium en de banken/tafels. Wie niet aan een tafel zit, kan uiteraard gewoon rechtstaan, maar dan achter de tafels/banken, zodat wie zit nog goed kan kijken.

Het feestprogramma:
17u-19u15 muziek met DJ Yoni
19u15 speech voorzitter François De Keersmaecker
19u30 terugblik seizoen jeugdafdeling en G-werking
19u45 huldiging 1e ploeg, met gesprekjes
20u30 huldiging topschutter 1e ploeg
20u35 verkiezing Speler van het Seizoen
20u40 speech schepen van Sport Abdrahman Labsir
20u50 veiling shirts kampioenenploeg
21u15-22u15 DJ Yoni
22u15-22u30 Racing zingt, met ex-voorzitter Koen Van Exem
22u30-? muziek met DJ Koen

Veiling van 5 shirts

Het programma spreekt voor zich, maar bij de veiling geven we graag een woordje uitleg.

Er zullen 5 shirts van spelers van de 1e ploeg per opbod verkocht worden. De 5 shirts (van Kurt Weuts, Sabri Hmouda, Gregory Carrez, Dries Ventôse en Wout Kerckhofs) worden gehandtekend door álle spelers van de A-kern: een mooi hebbeding dus!

Elke veiling van een shirt begint vanaf 50 euro. Vanuit het publiek wordt er opgeboden. Wie het meeste biedt, neemt het shirt mee naar huis.

Je mag individueel bieden, maar ook vanuit een groep (waar je dus met vrienden/familie samenlegt om een groter bedrag te kunnen bieden). Wie het shirt “wint”, betaalt ter plaatse meteen cash of met zijn/haar betaalkaart.

Een foto nemen met jouw held? Het kan!

Na de veiling bieden we alle fans de kans om in de beheerraadszaal een mooie foto te laten nemen met een speler/spelers naar keuze, en/of met voorzitter François De Keersmaecker.

Onze clubfotograaf Miguel is ter plaatse en zorgt voor jouw foto.

We gaan ook een beetje zingen

Iets na 22u neemt Koen Van Exem de muzikale honneurs waar. DJ Koen weet er – net als DJ Yoni – altijd de ambiance in te brengen.

Maar jullie weten dat Koen ook graag zingt. Het clublied van Racing zingt hij elke avond bij het thuiskomen en dat zal zaterdagavond niet anders zijn.

Samen met alle aanwezigen organiseren we tussen 22u15 en 22u30 een kwartiertje “Racing zingt”. Sfeer gegarandeerd!

De fanshop is open

Uiteraard openen we zaterdagavond onze fanshop, vanaf 18.30u.

Er zijn twee soorten verkopen: we verkopen enerzijds oud materiaal (truitjes, T-shirts…) als outlet. Die vind je in dozen voor de fanshop. Dit oudere materiaal kun je voor lage prijzen op de kop tikken.

Anderzijds kun je in de fanshop uiteraard terecht voor ons “gewone” assortiment (sjaals, polo’s, truien, vaandels…). Plus, we bieden enkele nieuwe producten aan: Racing-magneten, Racing-sleutelhangers en (als ze op tijd geleverd worden) Racing-handdoeken.

Parkeren en eten

We vragen om zoveel mogelijk met de fiets naar het feest te komen.

Wie met de auto komt, kan terecht op de parking op het stukje grond naast het kunstgrasveld. Je rijdt binnen via de Schorsmolenstraat.

Zodra de parking vol staat, moet je parkeren in de omliggende straten van OVK.

Het chalet zal uiteraard open zijn, en er zal een buitentoog staan, links van de inkom van het chalet. Zo kunnen we de drukte verdelen.

Wie honger heeft, kan iets lekkers kopen bij de “Stokke”. De Stokke, een bekende figuur in Mechelen, komt met zijn kraam naar Racing. Een lekkere hamburger, een braadworst of een hotdog: het zal er zijn.

Tot zaterdag, op het Racing-feest!