Gregory Carrez: “Alles bijgelegd in goed gesprek met de coach”

De match tegen Sporting Hasselt vorige zondag verloor Racing met 1-2. Voor Gregory Carrez was het een wedstrijd die hij snel achter zich wil laten.

Racing incasseerde na 20 minuten de 0-1. Een kwartier later haalde coach Greg Vanderidt twee spelers naar de kant: Nick Spaenhoven en Gregory Carrez.

“Ik had die wissel niet zien aankomen. Ik zat niet super goed in de wedstrijd en was heel ongelukkig bij die tegengoal, maar ik dacht later in de wedstrijd nog belangrijk te kunnen zijn”, blikt Gregory enkele dagen later terug op het voorval.

“De vroege vervanging was een heel grote teleurstelling. Het kwam hard aan. Ik had zoiets nog nooit meegemaakt. Het vroegste dat ik vervangen ben in een wedstrijd was eens tijdens de rust.”

“Tijdens de rust heb ik het stadion verlaten. Omdat dat voor mezelf en de ploeg het beste was. Ik wilde alles even in alle rust laten bezinken en ben naar huis gereden. Daar heb ik met mijn vriendin besproken wat er gebeurd was.”

“Mijn ouders zijn in het stadion gebleven. Zij hebben de match gewoon uitgekeken. Ze hebben me op de hoogte gehouden en ook via de Facebook-pagina van de club heb ik de match verder kunnen volgen. Na de wedstrijd heb ik nog met enkele ploegmaats getelefoneerd.”

Intussen is alles vergeten en vergeven. “Zo vroeg naar huis vertrekken, was niet slim van mij. Maar ik heb er de dag erna met de coach lang over gesproken.”

“Ik heb maandagavond een uur meegespeeld met de beloften, om zo aan mijn 90 minuten te komen. Ik heb dat graag gedaan. Het was een goeie match en ik heb die jonge gasten proberen te helpen waar ik kon.”

“Met de coach is alles op een mooie manier bijgelegd. Er zal niks van blijven hangen.”

Niet in paniek schieten

Na de nederlaag tegen Hasselt is de blik sinds maandag al gericht op Cappellen, waar Racing zondagnamiddag in het strijdperk treedt.

“De resultaten vallen de laatste tijd een beetje tegen, maar je mag niet vergeten dat we uit 3e amateur komen. 3 keer na elkaar promoveren is niet te doen”, zegt Gregory.

“We moeten wel iets doen aan onze 1e helft. Die is de laatste wedstrijden niet goed, al geven we in die eerste drie kwartier uiteindelijk amper iets weg. Misschien willen we de zaak soms te snel forceren en willen we te snel het verschil maken?”

“Je ziet dat we in de tweede helft altijd beter zijn dan onze tegenstander, fysiek ook. Dus moeten we nu niet in paniek schieten.”

Door matchen met gesloten loketten te moeten spelen – ook op 4 februari tegen Berchem – is de publieke belangstelling de laatste weken tanende. Ook Gregory Carrez maakt zich daar zorgen over.

“In de spelersgroep wordt daar over gesproken. Het is niet leuk als je ineens voor minder fans moet spelen. Die beleving met de supporters maakt van Racing een speciale club, dus is het jammer dat we nu met die combi’s opgezadeld zitten.”

“Spijtig, want ik heb 4 jaar in Berchem gespeeld en er waren nooit problemen. Maar toch willen we er volgende week zaterdag met Racing tegen Berchem met zijn allen een leuke thuismatch op zaterdagavond van maken.”

Lees ook:
koop jouw ticket voor Racing-Berchem van zaterdag 4 februari nu in onze ticketshop
woensdag 1/2, donderdag 2/2 en vrijdag 3/2 zijn er tickets te koop in het chalet