Greg Vanderidt versterkt zijn trainersstaf met T3 Entonio Pashaj

Greg Vanderidt krijgt er komend seizoen een coach bij in zijn staf. Naast T2 Dimitri Huys zal Entonio Pashaj de rol van T3 op zich nemen.

Entonio Pashaj is 38. Als centrale verdediger was Antonio zo’n 15 jaar actief als profvoetballer in zijn vaderland Albanië.

Achtereenvolgens voor deze clubs: Partizani Tirana, Egnatia Rrogozhinë, Teuta, KF Tirana (de meest succesvolle club ooit in Albanië), Kastrioti, Flamurtari en Kukësi.

In 2018 maakte Entonio de oversteek naar België, waar hij bij Eppegem nog enkele mooie jaren beleefde en uiteindelijk in 2022 een punt zette achter zijn carrière.

“Ik ben hier beland, omdat mijn vrouw in België aan de universiteit studeerde. Ik ben haar gevolgd. Eerst hadden we een huis in Vilvoorde, nu in Buggenhout”, zegt Entonio.

“Als voetballer heb ik in Albanië heel wat meegemaakt, met landstitels, 12 matchen in de Europa League en 4 wedstrijden in de voorrondes van de Champions League er bovenop.”

“Met het einde in Eppegem mag ik terugblikken op een geweldige tijd als speler. Eppegem was de ideale afsluiter, want daar heb ik Greg Vanderidt leren kennen. Onder Greg zijn we naar 2e amateur gepromoveerd en deden we het ook daar uitstekend.”

“Greg is daarna verhuisd naar 1e amateur (Rupel Boom) en 1e klasse (Beerschot), maar we zijn elkaar niet uit het oog verloren. We bleven contact houden, ook afgelopen seizoen toen ik na het vertrek van de hoofdtrainer interim-coach van Eppegem geworden ben.”

“Met Eppegem zijn we gedegradeerd, maar ik kan de spelers niets verwijten. Ze luisterden naar onze tips en hebben alles gegeven. Het mocht niet zijn…”

Intussen had Entonio zijn trainersdiploma behaald. Door zijn staat van verdienste als speler kon dat met een versnelde cursus in Albanië.

“Het was zwaar, omdat ik voor de cursus geregeld 2 weken moest terugkeren naar Albanië, maar het is me gelukt. Ik ben blij dat ik nu ook die achtergrond heb kunnen opbouwen en het voetbal vanuit de cursus op een geschoolde manier kan benaderen.”

Een mooi seizoen tegemoet

Met Racing Mechelen zet Entonio Pashaj een volgende stap in zijn loopbaan.

“Greg Vanderidt heeft me aangeboden om toe te treden tot zijn trainersstaf. Aangezien ik weet hoe goed en serieus Greg bezig is met zijn job als trainer, heb ik geen moment geaarzeld om toe te happen.”

“Het is een eer om met Greg te mogen samenwerken. En met Dimi Huys ook, want ook hem ken ik nog van bij Eppegem. Ik twijfel er geen seconde aan dat we uitstekend zullen samenwerken en Racing naar een hoger niveau kunnen brengen.”

“Want dat is ons doel: Racing verder versterken. Ik weet dat Racing een traditieclub is met een rijke geschiedenis en goeie supporters.”

“Ik heb de voorbije maanden al een match of 4 van Racing gezien, de derby tegen Jong KV Mechelen onder meer. Fantastische wedstrijd in die ambiance.”

“Het was leuk om nog eens in een echt stadion te komen. In Albanië speelde ik voor 5.000, 10.000 en soms wel eens voor 20.000 toeschouwers. Dat is natuurlijk waar je het voor doet. Als je dan ziet dat Racing in zo’n stadion speelt en plannen heeft voor een nieuw, modern stadion, dan weet je dat er ambitie is.”

“In mijn leven heb ik altijd enorm hard naar een nieuw seizoen uitgekeken, maar nu meer dan ooit. Dit wordt een schitterende ervaring en ik ben ervan overtuigd dat Racing en ik een goeie match zullen vormen. We gaan een mooi seizoen tegemoet, daar ben ik zeker van.”

The warrior

Entonio Pashaj werkt overdag als personal coach in een fitness-centrum in Humbeek. Wat wil hij op Racing toevoegen als T3?

“Natuurlijk is tactiek heel belangrijk in het voetbal”, zegt hij. “Maar wat ik even belangrijk vind zijn de passie, de mentaliteit, de discipline en de motivatie. Fier zijn op je club en het logo, spelen met je hart.”

“Misschien is dat wel de Albanese stijl: de wil om te winnen is bij ons heel groot. Dat ga ik op mijn manier proberen over te brengen op de Racing-spelers.”

“Ik sluit daarbij geen compromissen. Ik onderhoud graag een goed en los contact met mijn spelers, maar vanaf het moment dat de training of de match begint, is het bittere ernst. Dan telt alleen bijleren én winnen.”

“Als speler was ik ook zo. Ik was technisch goed, maar daarnaast was ik iemand die het spel goed kon lezen en een strijder was. Mijn bijnaam was “the warrior” (lacht). De spirit en desire om te winnen: die eigenschappen belichaamde ik.”

Van harte welkom op Racing, Entonio!

Entonio Pashaj aan het Koning Boudewijnstadion, voor een wedstrijd van de Rode Duivels: