Goed nieuws in barre tijden: Racing doet toptransfer met Yannick Put

De coronacrisis mag de hele wereld dan in zijn greep hebben, de voetbalclubs blijven achter de schermen bezig om de toekomst voor te bereiden.

Ook Racing uiteraard. De club is blij een 4e transfer voor volgend seizoen te kunnen presenteren, en wat voor eentje: Yannick Put verlaat Rupel Boom en komt in het Oscar Vankesbeeckstadion voetballen.

Yannick Put werd bij Lierse opgeleid als linksback. Maar toen hij als spits opgesteld werd, merkte KV Mechelen hem op en zette Yannick zijn opleiding voort bij onze buren.

“KV was een eersteklasser, maar in die periode ging het failliet en zo kwam het dat ik in de jeugd – ik was een jaar of 12/13 – nog tegen de jeugd van Racing speelde”, zegt Yannick.

“Na drie jaar bij KV ben ik samen met een goeie vriend naar Willebroek-Meerhof vertrokken, dat toen in 3e klasse speelde. Daar is Antwerp me komen halen en belandde ik op mijn 15e in de U16, met onder meer Geoffrey Hairemans in het team.”

“Ik heb een profcontract bij Antwerp getekend en heb daar ook in de eerste ploeg gespeeld. Dat was als 2e spits, een soort van nummer 10. Ik ben er 3 jaar gebleven.”

Na korte omzwervingen bij Sint-Niklaas en Bornem kwam je terecht bij Rupel Boom.

“Juist. Ik heb in Boom heel mooie jaren meegemaakt, met in die 7 seizoenen een titel in 2e amateur en de laatste twee seizoenen in 1e amateur, een zeer intensieve reeks. Toen Urbain Spaenhoven en Dave De Herdt daar aankwamen, is het niveau er in korte tijd enorm gestegen.”

“Ik heb er lang als een soort van 8,5 gespeeld en nu ben ik er de 6. De 6 is een positie die me enorm bevalt: ballen raken en het spel verdelen. Ploegen zakken tegenwoordig allemaal wat meer in en daardoor is de 6 meer de spelverdeler geworden.”

Je speelt al jaren op hoog amateurniveau. Waarom maak je dan de overstap naar Racing?

“Het is tijd voor iets nieuws, voor verse lucht. Er was interesse van teams uit 1e en 2e amateur, maar ik heb me laten leiden door mijn gevoel en daarbij was ook Dave De Herdt, jullie trainer, een belangrijke factor.”

“Dave heeft een heel duidelijke visie en windt er geen doekjes om. Hij weet wat hij wil, in een wedstrijd en op training. Er zit altijd een richting in, tactisch en technisch, hij geeft niet zomaar een training van 2 uur. Er zit een plan achter en er is heel veel variatie. Dat is zeer plezant en tegelijk leerrijk.”

“Maar natuurlijk kies ik ook zeer bewust voor de club Racing Mechelen. Met Bornem en Boom heb ik indertijd tegen Racing gespeeld en dan kon je als voetballer altijd iets meer. Tegen Racing steek je altijd een tandje bij, omdat het zo’n mooie club is. Ik vergelijk Racing op dat vlak een beetje met Antwerp.”

“Racing voetbalt ook op zaterdagavond, dat is iets waar voetballers van houden. En het doet dat in een heel leuk stadion met goeie en veel supporters, in een toffe ambiance.”

De club heeft moeilijke tijden achter de rug, maar kijkt nu weer vooruit. Wat vind je daarvan?

“Tijdens de gesprekken met het bestuur werd me een echt project voorgeschoteld. Na de financiële perikelen van enkele jaren terug staat Racing met de 2 voeten op de grond, maar het wil wel op een goeie en ambitieuze manier groeien.”

“Het daagde me snel dat ze weten waar ze mee bezig zijn. Daarom heb ik ook meteen voor 3 seizoenen getekend, omdat ik heel hard in jullie project geloof. Ik ben momenteel op de top van mijn kunnen, fysiek en mentaal, en ik ga alles in de schaal gooien om mijn schouders onder het Racing-project te zetten.”

Voor jou is Racing dus geen stap terug?

“Neen. Ik kom met heel veel plezier bij jullie voetballen. Ik woon in Niel, op 20 minuten van Mechelen. Een korte rit, een ideale afstand. Het zit allemaal snor. Ik zit op hete kolen om er bij Racing aan te kunnen beginnen.”

Bedankt voor de babbel, Yannick, en heel veel succes bij groen-wit!

Maar uiteraard eerst nog een mooi seizoenseinde bij Rupel Boom.

Leuk weetje nog: Yannick speelt in Boom met het rugnummer 24. Een beter cijfer had hij niet kunnen kiezen om naar stamnummer 24 te komen.

Foto van Yannick Put: